Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 22 de març de 2010

Setmana de fronts desgastatsDesprés de les pluges de les darreres hores que ens han deixat 15 mm a Palamós, durant la primera setmana de primavera tindrem tots els ingredients d'aquesta.
El pas de diferents fronts desgastats, provinents de borrasques que desfilaràn per l'oest de la Península Ibèrica, ens portaran vents temperats del sud i de l'oest, juntament amb nuvolusitat variable al llarg de tots els dies, amb possibilitat d'alguna feble precipitació pel dijous.
A desgrat de molts, sembla que el Sol es veurà una mica apagat pel pas d'aquesta nuvolusitat, sobretot després de l'hivern tant fred i plujós que hem tingut.
De totes maneres, cal dir que la primavera, moltes vegades s'associa amb el sol i el "bon temps", res més lluny de la realitat, ja que una primavera "normal", es caracteritza pel temps variable (recordem que ens trobem en una estació plujosa), els alts i baixos en les temperatures i fins i tot amb algun temporal de vent, fred o pluja, sense oblidar-nos de les típiques tempestes.

Tot seguit farem un repàs de les pluges caigudes entre ahir al vespre i aquest matí, al Baix Empordà:

Palamós 15 mm.
Verges 13,8 mm.
Calonge 11,4 mm.
La Bisbal 9,9 mm.
Palafrugell 8,4 mm.

Dades extretes de Meteoclimatic.

Dades actuals:

12,0º C
95 % hr.
1021 hpa.
mínima 11,2º C
màxima 14,5º C
pluja 15 mm.
cel estrellat
NNE 2 km/h
marejol