Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 30 d’abril del 2010

Aquesta primavera parlem de sostenibilitat



Seguint la dinàmica encetada l'any passat amb la realització de la proposta “Aquest estiu…parlem del mar!”, l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós, organitza enguany una segona edició d'aquest cicle d'exposicions i conferències que s'avança ara a la primavera, amb l'objectiu de poder apropar als ciutadans dues temàtiques relacionades amb la sostenibilitat, concretament la mobilitat sostenible i el canvi climàtic.

El cicle d'exposicions i conferències anomenat “Aquesta primavera, parlem de sostenibilitat”, que és totalment gratuït i s'allargarà fins al dia 16 de maig, s'ha iniciat amb l'exposició"Vies verdes: un eix de comunicació per a molts usos", elaborada pel Consorci de les Vies Verdes. Durant aquests dies es pot veure a la sala polivalent de l'Espai del Barri (c/ Mn. Jacint Verdaguer, 12).

Programa d'activitats:

L'activitat de conferències dedicades a la mobilitat sostenible, s'iniciarà aquest pròxim divendres 30 d'abril a les 21 h a la sala polivalent de l'Espai del Barri. Es tracta de la xerrada "Passat, present i futur de les vies verdes a Girona", a càrrec del gerent de les Vies Verdes de Girona,Emili Mató.Aquest acte es complementarà amb la projecció del DVD "De via fèrria a via verda".

El proper cap de setmana i més concretament el diumenge 2 de maig a les 10 h a la plaça de Mn.Gumersind Vilagran, aquesta cicle d'activitats tindrà una vessant més lúdica, sumant-se a la tradicional Festa del Pedal que organitza l'Associació de Veïns de Sant Joan. Aquesta activitat és dirigida a totes les edats i proposa un itinerari en bicicleta d'uns 15 quilòmetres, tot fent un recorregut per algunes de les zones de Palamós i el seu entorn, de més alt interès natural i paisatgístic.

Posteriorment, el dia 3 de maig, el cicle d'exposicions i conferències “Aquesta primavera, parlem de sostenibilitat”, iniciarà el període dedicat a parlar del canvi climàtic.

La primera de les propostes sobre canvi climàtic serà l'exposició "Avaluació dels efectes del canvi climàtic a la Costa Brava", que es podrà veure a la sala polivalent de l'Espai del Barri fins al 16 de maig, i que ha estat elaborada per la Universitat de Girona (UdG) i l'Institut del Medi Ambient (IMA).

El dijous 6 de maig a les 19.30 h al teatre La Gorga, és prevista la projecció de la pel•lícula "Home "de Yann Arthus-Bertrand, que permetrà veure espectaculars imatges de la Terra.

Finalment, la darrera de les propostes previstes en aquest cicle d'exposicions i conferències serà la gran conferència "El canvi climàtic: què hi podem fer?", a càrrec del popular meteoròleg de TV3, Francesc Mauri.

Aquesta activitat tindrà lloc el dijous 13 de maig a partir de les 20 h, al teatre auditori La Gorga de Palamós.


Informació extreta de http://www.palamos.cat/