Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 7 d’abril del 2010

Previsió per avui


Mapa de pressió en superfície del Global Model (DWD), on s'observa la borrasca que es formarà prop de les Balears.

Després de les quatre gotes de fang que van caure ahir, el temps es vol continuar mostrant molt variable. Aquest fet es veurà reflexat avui amb l'arribada d'un nou sistema frontal, amb ciclogènesis associada quant arribi al Mediterrani.

Així doncs, el temps que hem d'esperar per les properes hores, és el d'una jornada amb cels coberts i amb pluja d'aquella d'anar fent, fins i tot amb algun ruixat puntual una mica més intens. Al llarg del dia es preveu que poguem recollir entre 10/15 mm. a la nostra zona.
Al Ripollès, a l'Alta Garrotxa i a les Alberes, les quantitats de precipitació podran ser una mica més destacades, amb quantitats d'uns 20/25 mm., amb una cota de neu que es mourà des dels 1900 m. al matí, fins baixar als 1400/1500m a la tarda.

Els vents seràn de llevant agregalat durant el matí, a uns 8/10 nusos., a partir de la tarda girarien clarament a gregal d'uns 15/20 nusos, superior mar endins. A últimes hores del dia entrarà la tramuntana a uns 25 /30 nusos, superior mar endins, la qual es mantindrà durant el dijous.

Al mar, s'espera que durant aquest matí tinguem maror amb mar de fons de SE. Al llarg de la tarda tindrem de maror a forta maror, amb mar de fons de E.
A la nit tindrem forta maror de NNE a tota la zona costanera, que es mantindria així durant tot dijous, sobretot al nord del Cap de Begur. ATENCIÓ, doncs, amb les activitats nàutiques.

La temperatura màxima es quedarà en els 12/14 cº.