Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 26 d’abril de 2010

Darrers butlletins climàticsDes del 22 d'abril, el Servei Meteorològic de Catalunya ja té publicat el butlletí climàtic del mes de març.
En aquest informe, tal i com ja es va avançar, podrem comprobar com el mes de març va ser molt plujós al Baix Empordà, on va ploure el doble del que marca la mitjana climàtica.
Les temperatures, a més, van estar 1,5 cº per sota de la mitjana climàtica.
Segons el SMC, pel que fà a la resta del país, el mes de març ha estat fred a gran part de Catalunya, tret de punts del litoral Central on el mes ha estat normal. Pel que fà a les precipitacions, ha estat un mes plujós o molt plujós a bona part de les comarques, excepte al terç sud i al Pirineu més occidental, on el març ha estat normal o sec. El mes de març ha estat poc ventós.

Al següent enllaç trobareu l'informe complet.

El SMC, també ha publicat el butlletí climàtic de l'any 2009, on es constata que l'any 2009, ha resultat càlid a gairebé tot Catalunya.
Pel que fa a les precipitacions, ha estat un any sec a la majoria de comarques, especialment als dos extrems del litoral i prelitoral.
En canvi, la precipitació acumulada ha assolit la mitjana climàtica o fins i tot l'ha superat al Pirineu Occidental i en algunes comarques de l'interior.

Al següent enllaç , trobareu l'informe complet.