Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 20 d’abril del 2010

Estellament de les restes forestals al port


Destrosses als boscos.

Les tasques de neteja de les zones boscoses afectades per la nevada del 8 de març, ja s'han endegat en zones estratègiques com són els camins, les rieres i franges de protecció prioritàries. Un exemple d'aquest fet el trobem a la riera de Vall-llòbrega, la qual recentment ja s'ha acondicionat, retirant la vegetació que podria obstaculitzar el pas en cas d'una crescuda, així mateix, molts camins que fins ara estaven intransitables ja s'han adequat.
En els propers mesos s'anirà veient l'evolució d'aquestes tasques, per tal de reduir la gran quantitat de restes forestals susceptibles de complicar la situació, en cas d'incendis o de riuades.

Mentrestant, l'activitat per convertir la biomassa forestal en estelles, continua al Port de Palamós.
Esperem que en un futur no molt llunyà, aquesta biomassa no s'hagi d'exportar cap a Itàlia en vaixells i es pugui aprofitar aquí mateix.
Tot seguit veurem l'activitat que hi ha a sobre el Moll Nou en forma d'imatges i unes breus explicacions.

En aquesta fotografia, podem veure el munt de biomassa formada per branques i arbres sencers arrencats per la nevada, que hi ha al port i que ha estat aportada per les administracions i els particulars.
Allí, aquestes restes són elevades mitjançant un camió amb grapa, fins a deixar-les a la cinta transportadora d'una màquina estelladora, tot això està incorporat en un mateix camió:




Primer plà de la màquina estelladora en funcionament:



Aquí es veu com les restes forestals surten de la màquina, transformades en petites estelles, fent un munt:



Finalment, la darrera fotografia ens mostra la muntanya d'estelles preparades per ser embarcades en vaixell., també es veuen tres camions abocant més estelles, transportades des d'algun altre indret: