Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 27 d’abril del 2010

Pedregada a Buenos Aires


Buenos Aires.

Els habitants de la capital argentina i la seva àrea metropolitana, van viure el passat 18 d'abril, una de les pitjors pedregades que es recorden.
Tot i que les previsions apuntaven la possibilitat de tempestes durant aquella jornada, ningú s'esperava la formació d'un fenòmen d'aquesta magnitud. Tot va començar després d'una jornada càlida on els termòmetres es van enfilar fins als 30 cº. La conjunció entre una massa d'aire humit i l'arribada d'un front fred des del sudoest, van formar una gran tempesta, acompanyada de fortes precipitacions amb forma d'aigua i pedres del tamany d'una pilota de tenis. El gruix de la pedregada va caure entre les 19:30 i les 20:15.
Les localitats de Vicente López, San Isidro, Olivos, San Martín, San Fernando, San Miguel i Luján, van ser les zones més afectades.
Els barris de Colegiales, Saavedra, Núñez, Villa Devoto, Chacarita, Villa Urquiza i Belgrano, van rebre també l'impacte de la pedregada.
Aquest fenòmen va deixar 39 persones ferides degut a impactes de pedres, així com quantiosos danys materials a les cases, edificis i arbrat, a més dels danys causats als vehicles, amb bonys i trencament de vidres.
Tot seguit veureu un recull de videos d'aquesta pedregada.


No us perdeu el soroll de les pedres al caure:



Un altre video de la pedregada. Observeu la caiguda de les fulles dels arbres i els impactes contra el terra de les pedres:



Impactes de les pedres sobre un tendal:



Les pedres que van caure, algunes del tamany d'una llimona:



Video de la tempesta, vista des de la distància: