Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 18 de setembre de 2011

Les tempestes i els forts ruixats d'avui


Mapa de llamps d'avui. Observeu la forta activitat elèctrica de la passada matinada i matí de diumenge.


Tal com es preveia, durant les darreres hores hem tingut una bona tongada de ruixats i tempestes, després d'un mes i mig on gairebé no ha plogut.

Les intenses precipitacions, tot i que de curta durada, a Palamós ens han deixat 25,6 mm, acompanyats per molts llamps, alguns dels quals han sigut especialment potents. Després de les dues tongades de precipitacions més importants, que han tingut lloc a les sis i a les set del matí, ha refrescat força i la temperatura s'ha situat per sota dels 18ºc.Imatge de radar de les sis del matí. Observeu una tempesta a sobre Palamós.Imatge de radar a les set i dotze del matí. Apareix una altre tempesta a sobre Palamós.


Altres dades de precipitació al Baix Empordà:


La Tallada d'Empordà 51,1 mm
Serra de Daró 46,7 mm
Verges-Ponent 44,2 mm
Les Olives 40,2 mm
Torroella de Montgrí 34,9 mm
Calonge 25,4 mm
La Bisbal d'Empordà 10,2 mm
Palafrugell 8,4 mm
St. Feliu de Guíxols 2,0 mmImatge de radar a les quatre i divuit minuts de la matinada. Observeu la gran tempesta que hi havia a l'interior de Girona.


Les tempestes han estat molt intenses en alguns punts de l'interior de la demarcació, sobretot a la Garrotxa, al Pla de l'Estany, punts del Gironès i del Ripollès, on han caigut alguns aiguats. Cal ressaltar que durant el vespre del dissabte ja descarregava alguna forta tempesta cap a la Garrotxa.

Dades més importants de la passada matinada i vespre del dissabte:

Sant Joan de les Abadesses 112 mm
Olot 108 mm
Banyoles 51,7 mm
Medinyà 52,8 mm

Aquestes tempestes tant fortes seran substituïdes per alguns ruixats dispersos al llarg de la tarda d'avui, a qualsevol indret de la demarcació, i també tindrem un reforçament de la tramuntana., no obstant, es preveu que durant la propera setmana el Sol i la calor es tornin a imposar amb l'entrada de l'anticicló.

Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Catalunya informació.