Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 17 de maig del 2013

Dijous amb poca pluja, però segueix el temps inestable

Cel cobert per núvols baixos ahir de bon matí. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV1 Catalunya.


Altre vegada, ahir dijous a Palamós vàrem tenir un dia ennuvolat, però de pluja ben poca, ja que només caigueren 0,8mm repartits en forma de plugims esporàdics de bon matí i a primeres hores de la tarda.
Aquestes febles precipitacions foren la tònica dominant a tota la comarca, amb els 4,2mm recollits a la Tallada d'Empordà com a valor més important.
S'ha de considerar que la manca de precipitacions que hem tingut durant la primera quinzena de maig, ha fet que només s'hagin recollit 2 litres en els darrers 16 dies a la nostre vila, així mateix, aquesta quantitat es pot veure superada gràcies a les pluges caigudes durant la passada matinada i les previstes.

Dades de precipitació recollida ahir dijous al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya:

La Tallada d'Empordà 4,2mm., Serra de Daró 3,4mm., Torroella de Montgrí 2,8mm., Monells 2,3mm., la Bisbal d'Empordà 1,8mm., Castell d'Aro 1,1mm.

Aquestes febles precipitacions, el dia ennuvolat i l'aire fred que deixà el pas del sistema frontal, van fer que les màximes fossin uns 4ºC més baixes que el dia anterior.

Màximes enregistrades ahir dijous 16 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Torroella de Montgrí 15,4ºC (9,1ºC)., Monells 15,3ºC (7,7ºC)., la Tallada d'Empordà 15,3ºC (8,5ºC)., la Bisbal d'Empordà 15,2ºC (8,3ºC)., Serra de Daró 14,9ºC (9,0ºC)., Castell d'Aro 14,4ºC (8,5ºC).


Cel cobert per núvols baixos a les set del matí d'ahir dijous, moment on començava a ploure débilment. Imatge mostrada al Telenotícies Comarques de TV3.


Altres dades meteorològiques d'ahir dijous 16 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,5ºC, mínima 10,5ºC. Estat del cel cobert al matí amb plugim a primeres hores i tarda amb núvols (Ci, As, Ac, Sc, Cu) i clarianes, amb algun plugim dispers. Pluja 0,8mm. Vent fluixet tot el dia amb predomini del NO. Ratxa màxima de vent 34km/h ONO. Estat de la mar amb marejol arran de costa, amb mar de fons, i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1002hPa, mínima 998hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 64%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat.


Dues imatges més dels núvols d'ahir dijous

Cumulus congestus vist des de Calonge ahir a la tarda mirant cap al mar.


Cel cobert per núvols baixos al matí.


Mapa de temperatura i geopotencial a 500hPa previst per avui al migdia. Veiem temperatures de -26ºC a 5440 metres.


La previsió per avui divendres ens diu que a Palamós seguirem sota els efectes de l'embossament d'aire fred en alçada. Amb aquesta situació caldrà esperar un altre dia molt variable, amb núvols a estones abundants, temperatures fresques i possibilitats d'algun ruixat en qualsevol moment del dia, tot això intercalat amb grans clarianes, sobretot al migdia.

La temperatura màxima podrà ser una mica més alta que el dia anterior, sobretot a l'interior de la comarca.

El vent al nostre sector costaner durant aquest matí bufarà amb component sud i sud-est, a 4/8 nusos de mitjana. A la tarda bufarà vent de migjorn o garbí a 10/12 nusos de mitjana, amb ratxes superiors. A la nit s'espera vent del sud a 10/14 nusos de mitjana.

A mar s'espera que al llarg d'aquest matí hi hagi marejol o maror arran de costa., mar endins hi haurà forta maror. A la tarda preveiem maror arran de costa i forta maror mar endins. Atenció, ja que durant la nit de divendres a dissabte hi pot haver forta maror generalitzada, amb ones d'uns 2 metres de direcció sud.