Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 15 de maig del 2013

Dimarts amb algun plugim i previsió per avui dimecres

Cel cobert per núvols baixos i boira a les Gavarres ahir dimarts a la tarda.


Tal com es preveia, ahir dimarts a Palamós només van caure quatre gotes disperses i inapreciables durant la tarda, malgrat els núvols negres que dominaren la situació.
Aquestes pluges derivades d'un front càlid molt desgastat que es desplaçà d'oest a est, situació que no sol reportar-nos gaire pluja a la nostra zona, al Baix Empordà tan sols deixà 0,4mm a la Tallada d'Empordà, 0,2mm a Monells o 0,1mm a la Bisbal d'Empordà.
A la resta de la demarcació gironina les pluges també foren testimonials, amb l'excepció d'alguns punts del Pirineu on caigueren ruixats més destacables amb 10,6mm a Núria, 6,0mm a Malniu o 3,1mm a Das.

Per avui dimecres la situació meteorològica no ha de canviar gaire, ja que seguirem sota el domini dels núvols generats per les baixes pressions que acompanyen el solc d'aire fred en altura, no obstant això, les precipitacions esperades tornaran a ser molt modestes a la nostre zona, exceptuant el Pirineu, Prepirineu i punts de l'oest de la demarcació, on pot descarregar algun ruixat una mica més intens.
Aquestes pluges poden fer acte de presència de manera irregular fins al vespre i seran en forma de neu a partir dels 2000 metres d'alçada.

L'ambient seguirà força fresc, amb unes màximes una mica més baixes respecte el dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà de llevant o gregal, a 4/8 nusos de mitjana durant aquest matí. A la tarda entrarà tramuntana o provences a 15/20 nusos de mitjana, amb ratxes superiors., mar endins i al cap de Creus pot bufar a 30 nusos, amb ratxes superiors. A la nit s'espera tramuntana a 20 nusos de mitjana., mar endins i al cap de Creus pot bufar a 30 nusos, amb ratxes superiors.

A mar durant aquest matí s'espera que hi hagi marejol arran de costa, però a poca distància hi haurà maror, amb forta maror mar endins. A la tarda tindrem una situació similar. A la nit es preveu maror prop de la costa i maregassa mar endins (ones de 3m).


Previsió de pluja acumulada fins les 23:00h d'avui dimecres.


En un altre ordre de coses, ahir dimarts les màximes van ser una mica més baixes cap a l'interior, però gràcies al vent del sud i a les ullades de sol del matí/migdia, aquestes van sobrepassar els 20ºC clarament.
Prop de la costa es van mantenir més estables.

Màximes enregistrades ahir dimarts 14 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 22,3ºC (7,6ºC)., la Bisbal d'Empordà 21,6ºC (8,8ºC)., Serra de Daró 20,7ºC (9,8ºC)., Torroella de Montgrí 20,7ºC (9,5ºC)., la Tallada d'Empordà 20,6ºC (9,6ºC)., Castell d'Aro 18,4ºC (9,1ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 14 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 17,9ºC, mínima 12,0ºC. Estat del cel amb núvols i clarianes (St, Sc, Ac, Cs i Ci) al matí,  i cel cobert (Ac, St, Sc i Ns) a la tarda, amb algun plugim. Pluja inapreciable. Vent de component SO a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 39km/h SO. Estat de la mar amb marejol o maror arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1005hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 82%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat.