Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 1 de maig del 2013

Màximes superiors a 20ºC i Altocumulus undulatus

Bonics Altocumulus undulatus vistos ahir dimarts a la tarda des de Calonge. A baix a la dreta veiem Stratus.


Malgrat que ahir dimarts el dia començà amb el cel cobert per Stratocumulus, Stratus i Nimbostratus generadors de plugims, a partir de quarts de deu del matí s'obriren grans clarianes fins que quedà un dia asserenat, amb el sol com a protagonista.
Podem dir que la variabilitat primaveral altre vegada es va fer notar amb escreix, ja que a partir de la tarda/vespre, la proximitat de la pertorbació que encara es trobava centrada sobre la península, permeté l'arribada d'algunes franges de núvols mitjans del tipus Altocumulus undulatus que denotaven fort vent en alçada, juntament amb les típiques cabretes o Altocumulus floccus., tot i així, a nosaltres no ens han de portar cap canvi de temps significatiu.
A part d'aquests núvols mitjans, el vent de garbí que bufava amb ratxes moderades, s'encarregà de portar-nos alguns núvols baixos dels gèneres Stratus i Stratocumulus.


Cel amb cabretes ahir a la tarda des de Calonge.


La variabilitat primaveral també es deixà sentir amb força amb la forta remuntada dels termòmetres que hi hagué ahir dimarts.
Com sol ser habitual en aquestes dates, les temperatures experimentaren uns grans alts i baixos, ja que en pocs dies hem passat de màximes que rondaven els 10ºC a màximes que ahir superaven els 20ºC, amb la qual cosa, podem dir que el temps fred ha durat dos o tres dies. A continuació us poso una comparativa entre les màximes del passat diumenge i les d'ahir dimarts al Baix Empordà.

Màximes enregistrades ahir dimarts 30 d'abril al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura màxima que hi hagué el passat diumenge 28 d'abril perqué ho compareu:

La Bisbal d'Empordà 21,2ºC (9,9ºC)., la Tallada d'Empordà 20,9ºC (10,3ºC)., Monells 20,8ºC (9,4ºC)., Serra de Daró 20,6ºC (10,5ºC)., Castell d'Aro 17,5ºC (10,1ºC).

Pel que fa a les mínimes, la diferència no sigué tan notable, amb valors que ahir dimarts foren entre un i dos graus superiors a les del passat diumenge.

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 30 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 16,1ºC, mínima 12,1ºC. Estat del cel ennuvolat amb roina o plugim de bon matí, cel serè al centre del dia i intervals de núvols mitjans i baixos a la tarda/vespre. Pluja 0,2mm. Vent amb predomini del garbí, a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 40km/h SO. Estat de la mar força alterat amb maror o forta maror (ones de 1/1,5m) amb mar creuada (mar de fons del NE i mar de vent del SO), amb nombrosos blancalls. Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1009hPa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 76%. Dades de meteoclimatic.com.


Un parell de fotos més dels Altocumulus undulatus d'ahir a la tarda.