Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 25 de maig del 2013

Previsió pel cap de setmana

Mapa de precipitació acumulada en sis hores per avui dissabte a les l8:00h.


Avui dissabte, a Palamós seguirem sota la influència de l'embossament d'aire fred en alçada que en les darreres hores ens ha deixat nombrosos ruixats, per tant, avui hem de tornar a preveure que segueixi una lleugera inestabilitat i amb temperatures força a ratlla.
Degut a la presència del rebuf, amb vents del sud-est, tindrem una jornada on poden crèixer alguns d'evolució que deixin el cel tapat, amb possibilitats que caigui algun petit ruixat o plugim en qualsevol moment, els més destacats a la tarda, tot això amb grans clarianes, sobretot durant el matí.

La temperatura màxima serà igual o un xic més alta que el dia anterior.

El vent al nostre sector costaner, durant les immediates hores bufarà fluixet amb component nord o restarà en calma. A partir del migdia entrarà vent fluixet de xaloc., al cap de Creus pot bufar tramuntana o mestral a 24 nusos. A la tarda bufarà vent de xaloc a 8/12 nusos., per sobre el cap de Creus hi haurà mestral a 24 nusos.
Al vespre s'espera vent fluixet de llevant o calma., per sobre el cap de Creus bufarà mestral a 24 nusos. A la nit tindrem una entrada sobtada de la tramuntana a 20/24 nusos de mitjana.

A mar en el sector tindrem marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, al llarg de tot el dia.


Mapa de diferència entre les màximes d'avui dissabte i les previstes per aquest diumenge. Es preveu que pugin un parell de graus més.


Aquest diumenge, a Palamós tindrem una recuperació dels termòmetres al migdia, gràcies a l'allunyament de l'aire fred i a una major presència del sol, tot i que encara pot quedar algun núvol baix, sobretot de bon matí amb una temperatura força fresca.

La temperatura mínima serà una mica més baixa que el dia anterior i la màxima serà més alta.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 15/20 nusos, durant la matinada de diumenge. De bon matí tindrem vent de tramuntana a 6/10 nusos. Al migdia hi haurà vent fluixet del sud o calma. A la tarda hi haurà vent de garbí a 10/12 nusos, amb ratxes superiors. A la nit hi haurà vent de garbí a 4/8 nusos.

A mar tindrem entre marejol i maror durant la matinada de diumenge arran de costa, amb forta maror o maregassa mar endins. Al matí esperem marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins. A la tarda hi haurà una situació similar. A la nit s'espera marejol arran de costa i maror mar endins.