Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 2 d’agost del 2013

1 d'agost amb sol, calor i cançó de l'estiu

Dia de sol i platja. Imatge mostrada a l' Informatiu de TV1 Catalunya (minut 23:06).


El mes d'agost ha començat igual com va acabar el passat mes de juliol, amb sol i calor, d'altre banda, com toca per l'época de l'any.

La calorada d'ahir dijous 1 d'agost, ens va deixar unes màximes properes als 35ºC a l'interior de la comarca i mínimes tropicals a la costa.
S'ha de remarcar que avui divendres les temperatures encara poden ser un xic més altes i arribar a superar els 35ºC al prelitoral gironí.
Aquesta calor i l'ambient assolellat seguirà durant el cap de setmana, amb forta xafogor a la costa i l'aparició d'algun núvol baix, tal com ja va passar ahir al matí i, fins i tot, no es descarta que torni a entrar algun banc de boira marina anecdòtic. El vent seguirà amb règim de marinades.


Màximes previstes per avui divendres.


Màximes enregistrades ahir dijous 1 d'agost al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 34,3ºC (16,2ºC)., la Bisbal d'Empordà 34,1ºC (16,3ºC)., la Tallada d'Empordà 33,7ºC (16,8ºC)., Torroella de Montgrí 31,1ºC (17,7ºC)., Castell d'Aro 29,4ºC (16,6ºC).,

Altres dades meteorològiques d'ahir dijous 1 d'agost del 2013 a Palamós., temperatura màxima 27,8ºC, mínima 20,4ºC. Estat del cel dominat pel sol amb algun Stratus 3/8 al matí. Vent amb predomini del component SO, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 29km/h S. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 80%. (Dades de meteoclimatic.com)

Acompanyant les elevades temperatures i la migdiada de moltes persones, també es podrà gaudir amb intensitat de la banda sonora de l'estiu. Poseu el volum alt al següent vídeo...





Dues imatges més d'ahir dijous 1 d'agost


Camp segat al costat del barri del Pla des Pla ahir al migdia. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya (minut 17:26).


Camp segat al Figuerà i algun estrat impulsat pel vent de garbí ahir al matí.