Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 23 d’agost del 2013

El sisè mes de juliol més càlid des del 1880



A la major part de la superfície terrestre les temperatures han sigut més càlides del que marca la mitjana pel mes de juliol. El Regne Unit i Austràlia assoliren el tercer mes de juliol més càlid, i Corea del Sud i Nova Zelanda han tingut el quart mes de juliol més càlid. Algunes parts del centre i sud-est dels Estats Units, petites regions del nord del Canadà, l'est de Groenlàndia, i parts de Mongòlia i Rússia oriental, han sigut més fredes que la mitjana. També l'extrem nord-oest del Canadà i la part est dels Estats Units han sigut molt més fredes que les seves mitjanes a llarg termini.

El passat mes de juliol ha sigut el sisè més calorós des que van començar els registres el 1880, segons el Centre Nacional de Dades Climàtiques de la NOAA (NCDC).
També cal considerar que el període de gener a juliol ha estat el sisè més càlid de tota la història i, a més,  el passat juliol les temperatures globals de la Terra van ser les vuitenes més altes de tota la història, i la temperatura global de l'oceà va ser la cinquena més alta de tota la història.

Els esdeveniments més càlids que es destaquen són les onades de calor extraordinàries de la part central de la regió àrtica de Rússia i a l'est de la Xina. Les dues onades de calor no tenien precedents per a les seves respectives àrees. La calor extrema ha matat almenys 40 persones a la Xina des de l'1 de juliol. A més, Groenlàndia ha mesurat la temperatura més alta en el registre el passat 30 de juliol, quan el mercuri va arribar als 25,9°C a Maniitoq Mittarfia durant una fort episodi d'efecte foehn.