Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 22 d’abril del 2014

21 d'abril: cúmuls fotogènics i quatre gotes

Cúmuls en creixement ahir dilluns a primeres hores de la tarda. Imatge captada amb " l'ull de peix ".


Ahir Dilluns de Pasqua Florida, tal com estava previst, ens va acompanyar un temps molt inestable caracteritzat pel creixement de grans nuvolades, però només amb alguna pluja testimonial.
Entrant en detalls, cal ressaltar que al matí ens vàrem llevar amb cel cobert 8/8 St, Sc i Cu. Aquests núvols baixos deixaren algun plugim o roina inapreciable a l'estació situada al nucli antic de Palamós, tot això a primeres i darreres hores del dia., no obstant, a la Fosca es recolliren 0,6 mm.
Després d'un matí ennuvolat, a primeres hores de la tarda el cel es presentà amb alguna clariana i 6/8 Sc i Cu. La gran variabilitat en el temps permeté que les clarianes augmentessin la seva extensió fins a deixar-nos 3/8 Ac i Sc.

En un altre ordre de coses, podeu comprobar com a la imatge inferior apareix un celatge dominat per altocúmuls, els quals, solen provocar una inhibició en el creixement dels núvols convectius i, com a conseqüència, les precipitacions són minces o inexistents, malgrat el cel amenaçador que s'observava en molts moments.


Altocúmuls vistos ahir a primeres hores de la tarda. Aquests núvols inhibeixen el creixement dels núvols de tempesta.


Dades de precipitació caiguda ahir dilluns al Baix Empordà, segons Meteocat i Meteoclimatic:

Sant Feliu de Guíxols 4,0 mm., Verges 1,6 mm., Calonge 1,6 mm., Monells 1,2 mm., Castell d'Aro 0,3 mm., la Bisbal d'Empordà 0,2 mm.

En un altre ordre de coses, les temperatures màximes que hi van haver al Baix Empordà van ser entre un i quatre graus més altes respecte el dia abans, amb els 18,8ºC de Monells com a màxima més destacada.
Les mínimes, per la seva banda, van ser més baixes que el dia anterior, amb els 6,8ºC de Monells com a mínima més curta.

Màximes registrades ahir dilluns 21 d'abril al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 18,8ºC (6,8ºC)., la Bisbal d'Empordà 18,0ºC (8,6ºC)., la Tallada d'Empordà 17,2ºC (9,1ºC)., Torroella de Montgrí 16,3ºC (7,8ºC)., Castell d'Aro 16,1ºC (8,6ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 21 d'abril del 2014 a Palamós., temperatura màxima 16,2ºC, mínima 10,8ºC. Vent del N i NE al matí, a 5/10 km/h de mitjana., vent del E a la tarda, a 5/10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 18 km/h ENE. Estat de la mar amb marejol arran de costa, mar de fons del SE, i maror mar endins (onatge sig. de 0,82 metres a les 13:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1006hPa, mínima 1003hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 83%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Recull d'imatges dels bonics cúmuls d'ahir dilluns