Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 20 d’abril del 2014

Un nou bòlid il·lumina el cel de Rússia




Un nou meteorit ha tornat a il·luminar el cel de Rússia. Si el febrer del 2013 un meteorit va deixar més de mil ferits i pèrdues materials per valor de trenta milions de dòlars a la ciutat de Txeliabinsk als Urals, la nit del passat 19 d'abril, un altre bòlid va il·luminar el cel de la ciutat de Murmansk, prop de la frontera amb Finlàndia.
A diferència del que caigué als Urals, aquest cop no hi ha informes sobre danys materials o humans, ja que aquest bòlid no ha estat tan potent.
De moment, només han transcendit les imatges que s'han pogut captar amb els mòbils i càmeres que molts russos porten instal·lades en els seus cotxes per gravar els accidents de trànsit com a proves per a les asseguradores. Això facilita la filmació d'aquests fenòmens .
Un informe de la cadena Lifenews de Rússia va dir que funcionaris d'emergència van rebre diverses trucades d'alarma sobre la visió d'una bola de foc. L'informe també va citar a un astrònom de Murmansk, Viktor Troshenkov, que ha apuntat que la bola de foc pot ser part de la pluja de meteors Lírides, que arribarà al seu punt màxim la setmana que ve.