Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 3 d’abril del 2014

Dimecres 2 d'abril: núvols i pols sahariana

Cel carregat de pols sahariana i núvols baixos ahir al matí. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3 (minut 51:40), al Telenotícies Comarques de TV3, a l'Informatiu de TVE Catalunya i al portal de notícies 2324 (foto nº 7).


Ahir dimecres 2 d'abril, va ser una jornada de transició a l'espera de la pertorbació que ens ha d'afectar al llarg del dia d'avui.
L'arribada d'aquesta pertorbació, va tenir com a preludi la formació de les típiques boires o estrats baixos que solen cobrir les parts més enlairades de les Gavarres, tal com podem observar al recull de fotos que apareixen més avall.
Acompanyant aquests núvols baixos, les clarianes i les imatges del satèl·lit ens mostraven com en nivells superiors arribava una extensa capa de núvols alts i mitjans. A tot això, calia afegir-hi una important intrusió de pols sahariana, la qual va tenyir el cel d'un color marronós-groguenc, i arribà gràcies als vents del sud que bufaven en nivells alts i mitjans de la troposfera.


Cel carregat de pols sahariana i núvols baixos ahir al matí. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3.


En un altre ordre de coses, les temperatures màximes del Baix Empordà van ser entre dos i tres graus més baixes que el dia abans cap a l'interior, però foren una mica més altes a la costa, amb els 18,3ºC de Castell d'Aro com a màxima més destacada.
Les mínimes, per la seva banda, van ser molt similars al dia anterior, amb els 5,3ºC de Monells com a mínima més baixa.

Màximes registrades ahir dimecres 2 d'abril al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 18,3ºC (7,1ºC)., la Bisbal d'Empordà 17,4ºC (6,8ºC)., la Tallada d'Empordà 16,9ºC (7,3ºC)., Monells 16,8ºC (5,3ºC)., Torroella de Montgrí 16,1ºC (9,7ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 2 d'abril del 2014 a Palamós., temperatura màxima 17,2ºC, mínima 11,1ºC. Estat del cel de bon matí amb 7/8 St, pols en suspensió., clarianes al matí/migdia 5/8 Ci, As, Sc i St., tarda amb resol i 6/8 Ci, As, St i Sc. Vent de component NE, a 5/10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 23 km/h NE. Estat de la mar amb maror arran de costa al matí i forta maror a la tarda, mar de fons de llevant., mar endins hi havia forta maror (onatge sig. de 1,64 metres a les 17:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1012hPa, mínima 1002hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 81%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Tres imatges més d'ahir al matí


Estrats cobrint el cim del puig Cargol a les Gavarres el matí de dimecres.


Palamós sota una capa de núvols baixos que tapen les muntanyes litorals. També s'observa mar de fons.


Núvols baixos d'ahir al matí. També s'observa l'onatge de mar de fons.