Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 26 d’abril del 2014

Previsió pel cap de setmana: arriba un altre front

Mapa de superfície amb fronts previst per la nit de dissabte a diumenge. S'observa el pas d'un sistema frontal fred.


Avui dissabte, a Palamós la gran variabilitat d'aquesta època de l'any es tornarà a fer ben present. Durant la primera part de la jornada preveiem sol, però l'arribada d'un sistema frontal càlid farà augmentar progressivament el nombre de núvols alts i mitjans.
De cares al vespre, el cel podrà quedar cobert gràcies a l'arribada d'un sistema frontal fred, el qual pot deixar-nos algun ruixat al llarg de la nit de dissabte a diumenge, amb acumulacions d'entre 2 i 5 mm.

La temperatura màxima podrà pujar un o dos graus més que ahir.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma en les immediates hores. A partir de migdia entrarà garbí a 8/12 nusos de mitjana. A la tarda la situació serà semblant. A la nit es preveu una entrada sobtada de la tramuntana, a 15/20 nusos de mitjana i ratxes superiors. Al nord del cap de Begur i mar endins la tramuntana pot bufar a uns 30 nusos de mitjana, amb cops de 100 km/h al nord de l'Alt Empordà.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i maror mar endins en les immediates hores. A la tarda hi haurà entre marejol i maror a prop de la costa i forta maror mar endins. A la nit es preveu maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, amb mar creuada a primeres hores de la nit.


Mapa de vent supefície previst per la nit de dissabte a diumenge en el golf de Lleó. Es preveu tramuntana a 30 nusos al nord del cap de Begur i mar endins.


Aquest diumenge, a Palamós tindrem un cel molt canviant.
De bon matí esperem que ens llevem amb restes de nuvolositat, però el sol s'acabarà imposant. Amb el pas de les hores poden formar-se núvols de desenvolupament vertical i a partir de migdia pot descarregar algun petit ruixat. A la tarda es mantindran alguns núvols, però amb àmplies clarianes.

La temperatura màxima podria baixar tres o quatre graus respecte el dia anterior. La mínima pot ser uns dos graus més alta.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 15/20 nusos de mitjana durant la matinada de diumenge. Al matí hi haurà vent fluixet de component nord. A migdia entrarà vent de garbí a 10/12 nusos de mitjana. A la tarda s'espera que el garbí vagi desapareixent amb el pas de les hores, fins a quedar vent en calma al vespre i a la nit.

L'estat de la mar en el nostre sector costaner es preveu amb marejol arran de costa, maror a poca distància i entre forta maror i maregassa mar endins, al llarg de tota la jornada.