Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 2 de desembre del 2015

1 de desembre: un dia radiant acompanya l'últim creuer de la temporada

El dia radiant que vàrem tenir ahir dimarts amb el sortidor del Passeig del Mar en primer terme i el creuer Crystal Serenity atracat al port.


Ahir dimarts 1 de desembre, l'hivern meteorològic (desembre, gener i febrer) va començar de la mateixa manera com va acabar el mes de novembre, és a dir, amb molta bonança de dia i fred de nit, tot això amenitzat per la presència de vent de garbí a partir del migdia, el qual, com és habitual, aixecava marejol a la badia palamosina.
El vent de mar es va encarregar de mantenir la temperatura màxima a ratlla a la nostre vila, amb un registre de "només" 15,6ºC. Malgrat tot, cap al prelitoral de Girona i a l'interior de la nostre comarca, les màximes van moure's al voltant dels 18 o 19ºC.
Segons Meteocat, es va arribar fins a 19,2ºC a Fornells de la Selva, 19,1ºC a La Bisbal d'Empordà, 18,8ºC a Monells, 18,7ºC a Cabanes o 18,2ºC a Girona ciutat.

El dia radiant que va encetar aquest mes de desembre va servir per acomiadar el darrer creuer de la temporada. En el resum fotogràfic realitzat ahir al migdia, podem veure el vaixell de passatgers Crystal Serenity atracat al port de Palamós.
Segons Ràdio Palamós, des del mes d’abril i fins ara hi ha hagut 37 escales que han portat fins a Palamós 40.800 passatgers, la xifra més alta des que va començar aquesta activitat al municipi.
Més de la meitat dels creueristes que han arribat aquest any a Palamós són britànics, seguits, a força distància, per nord-americans, francesos, alemanys i italians.
El Crystal Serenity que podem veure a la foto inferior amb tota la seva magestuositat, va arribar a les vuit del matí procedent de Marsella i va salpar a les sis de la tarda cap al port de Barcelona, deixant una estampa magnífica amb els seus llums il·luminant la badia. Portava 400 passatgers, la majoria nord-americans, i 620 tripulants.


El creuer Crystal Serenity atarcat al port de Palamós ahir al migdia.


Sol, vent de garbí i practicant de surf d'estel ahir al migdia, amb marejol aixecat pel vent.


D'altre banda, si analitzem les temperatures màximes registrades ahir dimarts al Baix Empordà, podem veure com aquestes van experimentar diferents comportaments segons l'estació., per exemple, a Monells la màxima va pujar 9,9ºC, comparada amb la màxima del dilluns, i a La Bisbal d'Empordà va pujar 0,3ºC., per contra, a Torroella de Montgrí va descendir 0,4ºC.
En aquest sentit, els 19,1ºC de La Bisbal d'Empordà van ser la màxima més alta del dia, en canvi, la màxima més baixa foren els 15,2ºC de Palamós-Club Nàutic CB.
Pel cantó de les mínimes, veiem com aquestes van pujar lleugerament a tot arreu., per exemple, a Palamós la mínima va pujar 1,3ºC, a Torroella de Montgrí va pujar 1,1ºC i a La Tallada d'Empordà la mínima va ser 0,2ºC més alta que la registrada el dia abans.
Els -0,9ºC de Monells van ser la mínima més freda, per contra, els 9,9ºC de Calonge-Mas Pallí foren la mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir dimarts 1 de desembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 19,1ºC (-0,4ºC)., Monells 18,8ºC (-0,9ºC)., La Tallada d'Empordà 17,5ºC (-0,8ºC)., Castell d'Aro 17,0ºC (2,4ºC)., Torroella de Montgrí 16,6ºC (1,6ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 1 de desembre del 2015 a Palamós., temperatura màxima 15,6ºC, mínima 6,4ºC. Cel asserenat, però mar endins, a la tarda, es veia una capa de núvols baixos. Vent: fins les 10:00h va bufar vent del NO, a 2/5 km/h de mitjana., a partir de llavors vent del S i SSO, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 12:00h vent del S i SSO, a 10/15 km/h de mitjana., a partir de les 18:00h vent del NO i ONO, a 2/5 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 31 km/h SSO. Estat de la mar amb mar plana o arrissada al matí i marejol a partir del migdia., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 0,94 metres a les 07:00h davant del cap de Begur i de 0,47 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1033hPa, mínima 1028hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 72%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


3 imatges més d'ahir dimarts, amb un dia radiant i garbí