Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 30 de setembre del 2017

Dimecres 27 de setembre: molta bonança per gaudir de la platja, però avui arriba un front

Temps assolellat a la platja de la Fosca i alguns banyistes gaudint de la bonança i la tranquil·litat del mes de setembre, el passat dimecres dia 27 al migdia.
Aquesta bonança meteorològica i una aigua supercial del mar que encara es troba a uns 22 ºC, van ser una magnífica carta de presentació per anar a la platja. Aquest fet fou aprofitat per molts turistes i gent jubilada que ens visiten fora de la temporada alta, els quals poden gaudir del nostre entorn sense el bullici que presenta l'estiu.
Malgrat la bonança experimentada en les darreres jornades, per avui dissabte es preveu que ens arribi un sistema frontal, el qual ens portarà un cel ennuvolat i la caiguda d'alguns ruixats o plugims durant la tarda, així com un petit descens del mercuri. Diumenge persistiria una mica d'inestabilitat que podria fer crèixer alguns cúmuls gruixuts que descarregarien quatre gotes, amb més probabilitats al matí i al vespre. 

En aquesta època de l'any no costa trobar lloc a la platja i, si el temps acompanya, tal com succeix molts dies del mes de setembre i també del mes d'octubre (cada cop més degut al canvi climàtic), es pot afirmar que estem davant d'un autèntic luxe. Imatge captada a la platja de la Fosca el passat dimecres 27 de setembre al migdia. 
La temperatura màxima va rondar els 23/24ºC a la costa baix-empordanesa i els 25ºC a l'interior. Aquestes temperatures agradables s'uneixen a unes nits fresques que faciliten el descans, ben al contrari de quan tenim les temudes nits tropicals que ens amarguen l'estiu. 

Més dades meteorològiques del passat dimecres 27 de setembre del 2017 a Palamós., temperatura màxima 23,5ºC, mínima 16,6ºC.
Estat del cel: a primera hora del matí es van veure 3/8 Ci, Cs i esteles d'avions, juntament amb 1/8 Sc i St., al llarg del matí temps assolellat i observació de 1/8 Ci i Cs, juntament amb 1/8 o 2/8 Sc., a la tarda es va mantenir el domini de l'astre rei, amb 0/8 o 3/8 Ci i 1/8 o 3/8 Cu i Sc.
Vent: fins les 10:00h hi va haver vent en calma., a partir de llavors vent del NE, ENE i E, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de les 14:00h vent del SE, SSE, S i SSO, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de les 22:00h vent en calma.
Ratxa màxima de vent 23 km/h SSE.
Estat de la mar amb mar plana o arrissada al matí i marejol a la tarda., mar endins hi havia marejol (onatge sig. de 0,35 metres a les 08:00h davant del cap de Begur, de 0,35 metres a les 12:00h i de 0,35 metres a les 18:00h).
Pressió atmosfèrica màxima 1023hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 84%, mínima 61%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)

Temps assolellat i banyistes gaudint d'una aigua del mar que encara es manté prou càlida, el passat dimecres 27 de setembre al migdia.

En relació a les temperatures màximes que van tenir lloc el passat dimecres 27 de setembre al Baix Empordà, es veu com els registres van experimentar un petit ascens a tot arreu.
Per exemple, a La Bisbal d'Empordà la màxima va pujar 1,6ºC respecte el dimarts, a Torroella de Montgrí ascendí 1,2ºC i a Castell d'Aro pujà 0,9ºC.
L'excepció va tenir lloc a Monells, on la màxima fou 0,1ºC més baixa.
A Palamós va ascendir 0,6ºC.
En aquest sentit, els 25,6ºC de La Bisbal d'Empordà van ser la màxima més alta del dia, per contra, els 22,9ºC de Sant Feliu de Guíxols foren la màxima més baixa.

Per altre banda, la temperatura mínima va baixar amb més o menys intensitat a totes les poblacions.
En aquest sentit, a Monells la mínima va baixar 2,4ºC respecte el dia anterior, a Castell d'Aro baixà 2,3ºC i a La Bisbal d'Empordà descendí 2,0ºC.
A Palamós va descendir 1,2ºC.
Els 12,0ºC que hi van haver a Monells van ser la mínima més baixa de la jornada, per contra, els 16,6ºC de Palamós i de Sant Feliu de Guíxols es quedaren com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades el passat dimecres 27 de setembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 25,6ºC (13,3ºC)., Torroella de Montgrí 25,2ºC (12,7ºC)., La Tallada d'Empordà 24,9ºC (13,7ºC)., Castell d'Aro 24,6ºC (14,1ºC)., Monells 24,6ºC (12,0ºC).

El migdia radiant que hi havia el passat dimecres 27 de setembre, amb alguns banyistes gaudint de la bonança.