Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 3 de setembre del 2017

Font dels Arbres o de can Llac


Malauradament, la font dels Arbres o de can Llac, al contrari que les anteriorment mencionades, no ha pogut aguantar el llarg estiatge. Actualment ja no raja i, a més, el seu entorn comença a quedar força embardissat.
Aquesta font es troba situada a 330 msnm, i apareix en un dic bàsic en esquistos. Per trobar-la cal seguir altre cop la carretera que va de Romanyà de la Selva al Puig d'Arques., un cop haurem deixat el segon camí de terra que ens porta a la Font Josepa (a mà dreta de la carretera), s'ha de continuar uns metres més endavant per la carretera asfaltada, fins a trobar un altre camí de terra que està tallat amb una cadena, a mà esquerra de la carretera. A partir d'aquí, si heu vingut en cotxe, cal seguir a peu i, com sempre, cal respectar l'entorn, ja que ens trobem dins una finca privada.
Seguint el camí arribem ben a prop de can Llac, i a partir d'aquí cal seguir un camí en força mal estat que es troba a mà dreta i que va de baixada fins a la font.

Cal destacar que antigament es trobava regulada amb una aixeta, la qual cosa anava molt bé per mantenir el seu cabal. Aquesta font també va patir els efectes dels aiguats del 13 d'octubre del 2005. L'indret on es troba va quedar soterrat per una capa de sorra i de terra arrossegada per les aigües desfermades.