Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 21 de desembre del 2021

La Christmas Race ha tornat

Embarcacions esperant per sortir a navegar el passat dilluns 20 de desembre al migdia.

Després que l'edició de l'any 2020 no es pogués realitzar per culpa de la situació generada per la pandèmia, la vila palamosina ha tornat a recuperar un esdeveniment esportiu de primer ordre.
La regata internacional Palamós Christmas Race, organitzada pel Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós, aquest any 2021 assoleix la 45ena edició.
La competició començà el passat diumenge 19 de desembre amb bones sensacions, gràcies a l'entrada de vent de garbí fluixet a partir del migdia i està previst que finalitzi aquest dimecres 22 de desembre.
Si fem un cop d'ull a la jornada del passat dilluns 20 de desembre, veiem que l'anticicló hivernal un cop més va fer de les seves i el vent va brillar per la seva absència, provocant que només es disputés una sola prova de la classe 470 mixt.
Sortosament, aquest dimarts dia 21 el vent de component nord, nord-oest i nord-est que ha bufat ja des de bon matí a uns 10 nusos en els camps de regata, ha fet que hàgim tingut un bon dia de competició, tot això a l'espera del que ens pugui portar la meteorologia aquest dimecres dia 22.

Aquest any tenim la participació de 270 embarcacions i 400 regatistes de 17 països d'arreu del món. Les classes participants a la Palamós Christmas Race d'enguany es basen en les antigues làser, ara ILCA, així com en el 420 masculí i femení, i el 470 mixte. Aquesta última, que és classe olímpica, i la classe juvenil ILCA 4 són novetat aquest any a la regata palamosina. 
Tota l'activitat s'ha realitzat des de les instal·lacions del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós. Hi han  dos camps de regates, un pels ILCA, i un pels 470 i 420. Entre els participants hi ha Cristina Pujol, en Làser femení, i el portuguès subcampió del món, Diogo Costa, en 470 masculí, que van ser olímpics a Tòquio. 
També cal destacar els israelians Nitai Hasson i Saar Tamir, campions d'Europa de 470 mixte, i, en aquesta mateixa classe, l'italià Marco Gradoni, tres vegades campió del món d'Optimist.

 Recull fotogràfic del passat dilluns 20 de desembre