Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 9 d’abril del 2022

Dijous 7 d'abril: visita del galió Andalucía i del pailebot Pascual Flores

Temps assolellat i calitja entrebolint el paisatge que envolta la badia de Palamós el passat dijous 7 d'abril a primeres hores de la tarda. Al fons veiem el galió Andalucía i el pailebot Pascual Flores. 

El passat dijous 7 d'abril el port de Palamós es va vestir de gala amb l'arribada de dos espectaculars vaixells d'època: el galió Andalucía i el pailebot Pascual Flores.
Aquella jornada es va presentar bàsicament assolellada, amb algunes franges de núvols alts i mitgencs més o menys destacades al llarg de tota la jornada.

El galió Andalucía i el pailebot Pascual Flores estaran atracats fins demà diumenge al port de Palamós, en la que és la seva primera visita a un municipi del litoral gironí. 
El galió Andalucía és una rèplica dels vaixells espanyols dels segles XVI al XVII utilitzats en les expedicions marítimes de descoberta i de comerç interoceànic entre Espanya, Amèrica i Filipines, les anomenades "flotes d’Índies". Es tracta d'un navili de fusta construït en un acurat rigor històric, amb 55m d'eslora, sis cobertes i gairebé mil metres quadrats de superfície vèlica. El galió Andalucía ha navegat més de 55.000 milles nàutiques pels oceans i mars de tot el món. 

E galió Andalucía esta acompanyat pel pailebot Pascual Flores, construït l'any 1917 i que es va dedicar al cabotatge, amb el transport de mercaderies entre la costa espanyola i la d’Àfrica. Aquests dos vaixells emblemàtics formen part de la flota dels velers històrics i del patrimoni marítim de la Mediterrània, i aquests dies es troben realitzant la navegació que els portarà a Sète, on participaran en el festival marítim que la setmana vinent organitza aquesta ciutat francesa.
Els dos vaixells també s’obren a tot el públic en general, que podrà accedir a aquests velers fins demà diumenge, de les 10 a les 20 h, de manera ininterrompuda. 

Més dades meteorològiques del passat dijous 7 d'abril: Temperatura màxima 17,5 ºC, mínima 6,8 ºC. Estat del cel: matí de 2/8 a 6/8 Ci, Cs i Ac, tarda de 1/8 a 4/8 Ci, Cs i Ac, calitja, tènue parheli a la tarda. 
Vent: fins les 10:00h vent en calma o NO i ONO, a 2 km/h de mitjana., llavors S, SSO i SSE, a 5-10 km/h de mitjana., a partir de les 14:30h vent del SSE, SE i S, a 10-15 km/h de mitjana., a partir de les 18:00h vent del S, SSO i SO, a 10-15 km/h de mitjana., a partir de les 20:00h vent de direcció variable, a 2 km/h de mitjana o vent en calma. Ratxa màxima 32 km/h. Marejol. Mar endins onatge sig. d'1,17 m a les 08:00h, 0,82 m a les 12:00h, 0,7 m a les 20:00h i 1,52 m a les 23:00h. Alçada màxima 3,06 m a les 23:00h. Humitat del 60 al 85 %. Pressió màxima 1015 hPa, mínima 1010 hPa.

Més fotos del passat dijous 7 d'abril, amb el galió Andalucía i el pailebot Pascual Flores com a protagonistes destacats