Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 4 d’abril del 2022

Dissabte 2 d'abril: temperatura hivernal i la Plana de Castell es vesteix de groc

Camps de colza a la Plana de Castell el passat dissabte 2 d'abril.

Els núvols alts que enterenyinaren el cel, no van fer ombra al temps assolellat que ens va acompanyar durant el passat 2 d'abril. Això va permetre contemplar amb tota la seva esplendor l'espectacular floració dels camps de colza que poblen la Plana de Castell.
La lluminositat i l'excel·lent visibilitat que deixà el vent del nord, foren uns excel·lents aliats alhora de realitzar el recull fotogràfic que podeu veure.

Tot i que les imatges ens poden evocar un temps plàcid i primaveral, en realitat l'ambient fou més propi de l'hivern que no pas de la primavera. En aquest sentit, la temperatura màxima va ser típicament hivernal, amb només 11,6 ºC.
Si de dia va fer fred, la nit es pot definir com a gèlida, sobretot terra endins. El cel serè de la matinada, la disminució o desaparició del vent en aquelles hores i l'estancament de l'aire polar que va entrar el dia anterior, van fer desplomar el mercuri.
En aquest sentit, el radiosondatge de Barcelona de la una de la matinada va enregistrar l'isoterma de -35,5 ºC a 500 hPa i l'isoterma de -2,8 ºC a 850 hPa.
A la nostra vila es fregaren els zero graus centígrads lluny del nucli urbà, amb 0,6 ºC a La Pietat. Al Passeig del Mar van anotar-se 2,2 ºC, a La Fosca 2,4 ºC i al Barri Vell de Palamós 3,0 ºC.
Cap a l'interior de la comarca destaquen els -2,0 ºC de Palafrugell (a les afores, a la Plana de l'Aubi), els -1,2 ºC de La Bisbal d'Empordà o els -1,1 ºC de Torroella de Montgrí.

Més dades del passat dissabte 2 d'abril: vent feble o vent en calma de matinada., al matí vent del NNO a 15 km/h de mitjana., a la tarda-vespre vent del NNO a 20 km/h de mitjana, ratxa màxima 56 km/h (60 km/h al Passeig del Mar)., humitat del 36 al 68 %., pressió màxima 1014 hPa, mínima 1007 hPa., marejol., mar endins onatge sig. de 4,45 m a les 16:00h i a les 17:00h, alçada màxima 7,91 m a les 13:00h.