Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 8 de desembre del 2009

Apunts sobre la inundació de l'any 1908


Imatge del bust que es troba a Jerez dedicat a "l'altre" Julio González Hontoria. Foto extreta d'aquí.


A l'hemeroteca del Diario ABC hi he pogut descobrir la noticia de la tràgica inundació de l'any 1908, de la qual en vaig parlar en un article anterior.
Aquest document a més a més, ens mostra algunes imatges semblants a les que es poden veure als arxius municipals i que mostren els efectes de la riuada a l'estació del Tren Petit, la qual va ser destruïda així com la caseta de salvament de nàufrags., com a curiositat, l'article també ens mostra el bot que va utilitzar Julio González Hontoria per salvar a la gent.

Al següent enllaç podreu accedir al valuós document.

Com a complement a l'article, cal afegir que el parc de la localitat andalusa de Jerez de la Frontera dedicat a Julio González Hontoria (nascut a Sanlúcar de Barrameda el 1842 i mort al 1929) no està dedicat a l'heroi de Palamós, en realitat fa referència al que va ser alcalde de Jerez en tres ocasions, concretament des de 1905 a 1907, a l'any 1914 i a l'any 1916, aquest alcalde va crear el parc que porta el seu nom. Curiosament aquesta persona es deia igual que el Julio González Hontoria que era a Palamós.
A la plana 15 del següent enllaç en pdf trobareu informació al respecte i en aquest altre enllaç trobareu informació sobre els alcaldes de Jerez.