Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 19 de gener del 2010

Any Internacional de la Diversitat Biològica



L'Assemblea General de les Nacions Unides, va proclamar aquest any 2010, com a Any Internacional de la Diversitat Biològica, per tal d'atraure més l'atenció internacional al problema de la pèrdua contínua de biodiversitat.

Per part de l'ONU es proposa aprofitar aquesta oportunitat per:

Destacar la importància de la biodiversitat en la vida humana.

Reflexionar sobre les actuacions realitzades amb èxit, per diferents països, en la conservació de la biodiversitat.

Encoratjar a augmentar els esforços de tothom,per reduir el ritme de pèrdua de biodiversitat.



Per poder fer front a la pèrdua de diversitat biològica, es requereix una participació universal. Per això, la comunitat internacional, a través d'activitats organitzades a nivell mundial, ha d'unir els seus esforços per lograr un futur sostenible per a tots nosaltres.

L'ONU va designar la Secretaria del Conveni sobre la Diversitat Biològica, com el centre de coordinació per l'Any Internacional de la Biodiversitat.
A l'assemblea de la Cimera de la Terra, feta a Rio de Janeiro l'any 1992, es signà el Conveni sobre la Diversitat Biològica.
Aquest tractat internacional, té com a base la conservació i l'utilització sostenible de la biodiversitat, juntament amb una distribució equitativa, dels seus múltiples beneficis.
Amb 193 estats, el Conveni sobre la Diversitat Biològica, té una participació gairebé universal.

A través de l'Any Internacional de la Biodiversitat 2.010, s'espera reflectir els objectius de les organitzacions que treballen a tot el món, per salvaguardar la biodiversitat.

Els objectius de l'ONU, per l'Any Internacional de la Biodiversitat 2010 són els següents:

Millorar la consciència pública, sobre la importància de salvaguardar la diversitat biològica i també sobre les amenaces subjacents per la biodiversitat.

Augmentar la consciència pública, dels èxits per salvar la diversitat biològica, que ja han estat realitzats per algunes comunitats i governs.

Encoratjar a les persones, les organitzacions i els governs, de tot el món, a prendre les mesures immediates necessàries, per aturar la pèrdua de la biodiversitat.

Promoure solucions innovadores per reduir les amenaces a la biodiversitat.

Iniciar el diàleg entre les parts interessades, per consensuar les mesures que s'han d'adoptar en el període posterior a 2010.


Esperem que aquesta iniciativa de l'ONU no es quedi només en paraules i bones intencions.