Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 4 de gener del 2010

Previsió per la Cavalcada i pel dia de Reis


Els Reis mags i en Fumera a Palamós. Foto extreta d'aquí

Demà dia de la Cavalcada de Reis tindrem una jornada marcada pel pas d'una perturbació poc activa, aquesta perturbació ens pot fer patir una mica, ja que ens portarà cels grisos i pluja feble, sobretot fins a primera hora de la tarda.
Com a molt s'esperen que caiguin entre 5/10 mm durant tot el dia, amb precipitacions que s'anirien fent cada cop més febles, es preveu que durant la Cavalcada es pugui escapar algun plugim poc important, que desapareixeria a partir de les 19:00 h aprox.

El vent serà de gregal a uns 30/40 km/h fins a les 18:00h aprox., a partir de llavors bufaria tramuntana a uns 40/50 km/h que donaria una sensació de fred acusada., al mar s'aixecaran ones de 1,5/2 m amb mar de fons de nord/est.

La temperatura màxima rondarà els 10/12 cº i la mínima els 4/6 cº.


Mapa d'onatge model WAM, observeu com hi podran haver ones que s'acostaran als 2 m demà a la tarda:




L'endemà dia de Reis es preveu una jornada d'impàs tot esperant la forta devallada que experimentaran les temperatures a partir del dijous i dies posteriors.
L'ambient serà fred i l´estat del cel es mantindrà amb abundant nuvolusitat de tipus baix, sense precipitacions.

El vent serà de component nord a uns 15/20 km/h al matí i de component sud a uns 10/15 km/h al llarg de la tarda amb ones de 0,5/1 m d'alçada amb mar de fons del nord.

La temperatura es preveu que no tingui gaires variacions i es mantingui entre els 8/10 cº la màxima i els 6/8 cº la mínima.

Atenció a partir de dijous a la tarda on les temperatures patirien un brusc descents acompanyades amb precipitacions febles, que poden ser de neu en cotes baixes d'uns 500m baixant fins als 200 m al final del dia.
Divendres i els dies posteriors podrem tenir un fred intens producte de l'invasió d'una massa d'aire procedent de l'Oceà Glacial Àrtic, acompanyada de tramuntana gèlida, es de preveure que amb temperatures d'uns -32 cº a uns 5500 m d'alçada i de -10 cº a uns 1500 m a partir de dissabte a la nit, la cota de neu estigui al nivell del mar, així doncs caldrà estar atents per si ens entra un xic d'humitat, ja que es podria veure nevar fins a la platja, aquest extrem no és segur, ja que a hores d'ara els models no ens posen humitat suficient com per veure caure alguna cosa. Ho anirem seguint, ja que aquesta situació podria ser llargament recordada.

Dades actuals:

9,5 cº
98 % hr
1005 hpa
mínima 6,3 cº
màxima 11,3 cº
cel cobert
pluja i.p.
vent fluix de tramuntana