Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 30 de gener del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa d'isozero previst per la nit de diumenge a dilluns. Observeu la notable irrupció d'aire fred que tornarà a entrar.

Aquest cap de setmana vindrà marcat de nou per la nuvolusitat variable, amb risc d'algunes febles precipitacions i sobretot, per l'entrada d'una nova glopada d'aire polar a partir del diumenge al vespre.

Per avui dissabte, hem d'esperar una jornada amb nuvolusitat abundant, al llarg de tota la jornada, sobretot al matí, però també amb algunes clarianes. Els núvols seran més compactes de cares a la tarda.
Aquest augment de la nuvolusitat pot produir alguna feble precipitació als voltants del Montseny i al sud de la Costa Brava. També s'espera que pugui nevar feblement per damunt dels 1000 m al nord del Ripollès i a les Alberes, la cota de neu baixaria fins als 800m de cares al vespre.

El vent a la zona de Palamós serà de component nord, d'uns 20/30 km/h. Al nord del Cap de Begur es podrà arribar als 40/50 km/h, la tramuntana podrà superar els 70/80 km/h al Cap de Creus.
Al mar tindrem ones d'entre 0,5/1m de direcció nord a la nostra zona.
La temperatura màxima a Palamós rondarà els 10/12 cº., a l'interior serà més baixa, amb sensació de més fred degut al vent.

Per diumenge , s'ha d'esperar un dia fred amb nuvolusitat abundant al llarg de tot el dia. Podran caure precipitacions amb forma de ruixats, a qualsevol indret de la provincia que deixarien quantitats inferiors als 5 mm.
Atenció amb la cota de neu! ja que rondaria els 500m a tot l'interior i empordans, fins a la tarda, a partir de llavors aquesta cota aniria baixant fins als 200m i esporàdicament per sota, sobretot durant la nit del diumenge al dilluns.
Caldrà estar atents al que pugui succeir la nit del diumenge al dilluns, ja que podria caure de nou algun ruixat feble en forma de neu, fins a nivell de mar.
El vent a tot el sector palamosí serà fluix i de direcció variable, amb predomini de component SW, fins a la tarda, on els vents començarien a girar a component nord i bufar a uns 30/40 km/h a partir del vespre-nit.
Al nord del Cap de Begur, a partir de la tarda el vent del nord superaria els 50/60 km/h.
L'estat de la mar es mantindrà amb marejol fins a primera hora de la tarda i a partir de llavors augmentarà a maror.

Es recomana seguir les pròximes actualitzacions de la previsió pels mitjans oficials, sobretot pel que pugui succeir el diumenge durant el vespre-nit.