Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 31 de gener del 2010

Nevada testimonial


El "cel de neu" que teníem avui a la tarda.

Tal i com apuntaven les previsions aquesta tarda cap a les 14:00 h, s'ha vist caure un petit ruixat de neu granulada, símptoma de la irrupció en nivells alts i mitjos de la troposfera, d'una altre massa d'aire fred polar.
Malauradament la manca d'humitat i els vents de component nord/oest, que bufen en vàries capes de la troposfera han fet que la nevada hagi estat testimonial, ja que només s'han recollit dues décimes, en forma de neu granulada.
A més, degut a la temperatura relativament elevada que teníem en superfície (uns 8 cº) no ha quallat,això si, la baixa humitat relativa (un 40%), juntament amb uns geopotencials força baixos, han permés veure per uns moments l'element blanc fins arran de mar.
S'espera que el vent vagi prenent el protagonisme al llarg de la nit, amb l'entrada de la tramuntana, que bufarà a uns 15/20 nusos a tot el nostre sector fins demà al migdia, on el vent a partir de llavors serà fluix i de direcció variable.
L'estat del cel es mantindrà amb alguns intervals nuvolosos, sense precipitacions destacables, en tot cas, podria caure alguna volva testimonial en cotes més altes i algun plugim al llarg de les properes hores.

Dades actuals:
5,4 cº
52 % hr
1009 hpa
mínima 3,8 cº
màxima 9,3 cº
neu granulada 0,2 mm
cel amb núvols i clars
vent fluix de mestral
de marejol a maror