Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 8 de gener del 2010

Pluges beneficioses


Mapa de pressió atmosfèrica, on es veu la borrasca que ens va afectar ahir i encara ens afecta.

Les darreres hores, han vingut marcades per la pluja i la neu al Massís de les Gavarres.
Podem dir que aquest any anem pel bon camí ja que amb els 39 mm caiguts entre ahir i aquesta passada nit, durant el mes de gener ja portem uns 70 mm recollits, una xifra molt a tenir en compte, després del darrer any que va resultar nefast per manca de pluges.
Un altre fet destacable ha estat la devallada de les temperatures. La màxima ahir va arribar a 7,2 cº, amb una mínima de 3,2 cº.

La neu a més, ha fet acte de presència de forma feble ja que aquest matí han caigut algunes volves, les quals es desfeien sense quallar degut a la temperatura d'uns 6 cº que teníem en superfície., així i tot, la baixa humitat existent i les baixes temperatures en nivells mitjos de l'atmosfera ha permés veure caure aquestes quatre volves.
On si que va nevar amb ganes, va ser a partir d'uns 200 m a les Gavarres, deixant un bon tou de neu a la zona del Puig d'Arques, on en aquests moments podem veure la seva bonica estampa coberta de neu des de Palamós.

El mar també s'ha vist alterat amb ones que superaven els 2 m, amb ràfegues de vent de tramuntana d'uns 70/80 km/h.

Per les properes hores es preveu que puguin continuar caient ruixats de neu a tota la nostra zona, que agafarien al terra a uns 300m d'alçada., a Palamós es preveu que es pugui continuar veient algun ruixat irregular amb forma de volves petites de neu.
El vent continuarà bufant molt fort de tramuntana.
ATENCIÓ amb l'estat alterat de la mar, amb maregassa generalitzada fora de la protecció costanera.

Dades actuals:

7,5 cº
44 % hr
995 hpa
mínima 3,2 cº
cel cobert St,Sc i Cu
vent del nord 25/30 nusos
maregasssa