Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 20 de gener del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de superfície amb fronts. Observeu com estarem sota el domini de l'anticicló, el qual generarà mestral a la Provença.


Aquest dissabte a Palamós cal esperar un dia molt estable, amb alguns núvols alts decoratius. A la resta de la demarcació gironina la situació també serà plenament anticiclònica, amb algun banc de boira matinal a les valls de l'interior i nuvolositat de tipus alt a qualsevol indret, tampoc es descarta algun núvol baix en sectors costaners.

La temperatura pot pujar fins a 13/15º C a la costa, fins a 15/18º C a l'interior i fins a 7/14º C al Pirineu. La temperatura mínima pot descendir fins a -5/1º C al Pirineu, fins a -2/4º C a l'interior i fins a 5/8º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de tramuntana o restarà en calma, durant la nit/matinada de divendres a dissabte., mar endins la tramuntana pot bufar a 25 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable., mar endins es mantindrà la tramuntana a 25 nusos. A la tarda bufarà vent fluix de garbí., al nord del cap de Creus pot bufar mestral a 24/28 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de direcció variable o calma., al nord del cap de Creus s'espera mestral a 26/30 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Durant la resta de la jornada la situació marítima serà molt similar, amb l'excepció de la zona del cap de Creus, on hi pot haver forta maror.


Aquest diumenge a Palamós tornarem a tenir una jornada anticiclònica, amb alguns núvols alts més destacats a darreres hores del dia. A la resta de la demarcació la jornada dominical també serà força tranquil·la, amb alguna gelada nocturna a l'interior.

La temperatura màxima pot ser igual o lleugerament més baixa que el dia anterior i la temperatura mínima tampoc variarà massa.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix de direcció variable o restarà en calma, durant la matinada de diumenge., al nord del cap de Creus pot bufar mestral a 25 nusos. Al matí esperem vent fluix de direcció variable, amb tramuntana amestralada al cap de Creus a 24 nusos. A la tarda bufarà vent fluix de garbí., al nord del cap de Begur esperem vent del nord-oest a 20/24 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de tramuntana., al nord del cap de Begur i mar endins pot bufar a 24/28 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i maror mar endins, durant la matinada de diumenge., al cap de Creus hi haurà forta maror. Al matí i a la tarda esperem una situació similar. A la nit tindrem marejol arran de costa i forta maror mar endins.