Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 18 de desembre del 2014

18 de desembre: poc vent a l'inici de la Christmas Race

Una part de la flota de 49er avui dijous a la badia de Palamós. Aquesta classe olímpica ha pogut fer tres proves.


Avui dijous 18 de desembre, després de la jornada de tràmits que hi va haver ahir dimecres, ja han començat les proves de la famosa regata Christmas Race, on hi participen 10 classes olímpiques de vela lleugera ( Laser Radial masculí, Laser Radial femení, Laser Standard, 470 masculí, 470 femení, 49er, 29er, Finn, 420 masculí i 420 femení) repartides en 330 tripulacions de 30 països diferents. Aquesta competició s'allargarà fins dilluns que ve, un dia on es disputarà la Medal Race. Es preveu que la propera prova comenci demà a les onze del matí, si el vent ho permet.

Parlant del vent, cal destacar que la presència de l'anticicló, el pas d'una capa nuvolosa formada per altocúmuls i la manca de vents tèrmics, han propiciat que el vent hagi estat absent a l'hora de l'inici de les proves, amb la qual cosa, les competicions previstes per avui dijous han hagut d'endarrerir unes hores el seu començament.
Concretament, avui només han pogut competir algunes classes al migdia/primeres hores de la tarda, gràcies a l'entrada de vent de garbí o migjorn a uns 5 km/h de mitjana, tot i alguns moments de calma.
Amb aquestes condicions, les classes Finn i 470 no han pogut competir. Els 49er han fet 3 proves, els làsers han navegat 2 proves. Els 29er i els 420 només han pogut fer una prova.
Per demà divendres es preveu que les condicions de navegació puguin ser molt semblants, tot i que existeix l'esperança que el vent de garbí pugui ser un xic més present a partir del migdia.


Altocúmuls i regates d'avui dijous a primeres hores de la tarda.


En un altre ordre de coses, les temperatures màximes d'avui dijous al Baix Empordà han experimentat una clara pujada respecte el dia abans, gràcies al fet que ha bufat un xic de vent aponentat o nord-oest reesclafat durant alguns moments.
En aquest sentit, trobem que els valors han sigut més propis de principis de tardor o primavera que no pas de l'hivern. La màxima més alta són els escandalosos 23,1ºC de La Bisbal d'Empordà, en canvi, els 17,8ºC de Palamós ha sigut la màxima més baixa.
Les mínimes, per la seva banda, han pujat entre 3 i 6 graus, ja que aquestes han oscil·lat entre els 7,6ºC de La Tallada d'Empordà, com a mínima més freda, i els 11,0ºC de Palamós o de Calonge-Mas Pallí, com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades avui dijous 18 de desembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 23,1ºC (8,2ºC)., Monells 21,2ºC (7,9ºC)., Castell d'Aro 21,0ºC (8,8ºC)., Torroella de Montgrí 20,7ºC (9,0ºC)., La Tallada d'Empordà 19,9ºC (7,6ºC).

Altres dades meteorològiques d'avui dijous 18 de desembre del 2014 a Palamós., temperatura màxima 17,8ºC, mínima 10,4ºC. Estat del cel amb sol o resol i Ac floccus i stratiformis, amb entre 4/8 i 6/8, siguent més abundants a primeres i darreres hores. Vent en calma de bon matí i al vespre., migdia/tarda vent del O, SO i S a 5 km/h de mitjana i estones de calma. Ratxa màxima de vent 19 km/h SO. Estat de la mar amb marejol., mar endins hi havia maregassa o forta maror, mar de fons del N (onatge sig. de 3,16 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 2,11 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1025hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 59%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


3 fotos més d'avui dijous amb altocúmuls i regates