Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 27 de desembre del 2014

Un cel rogent acomiada Sant Esteve

El capvespre rogenc d'ahir divendres.


Una vegada més, la dita que diu " Cel rogent, pluja o vent " tornarà a tenir raó. Ahir divendres 26 de desembre, dia de Sant Esteve, la jornada va estar marcada per un vent de tramuntana que va bufar amb marcades fluctuacions d'intensitat, però aquest es va deixar sentir a uns 15 km/h de mitjana fins a mitja tarda i arribà als 48 km/h de ratxa màxima. Gràcies a aquest vent sec i fresc del nord, la gran humitat que ens afectava en dies anteriors va desaparèixer, ja que aquesta va arribar a baixar fins a un mínim del 45 % hr, un fet ideal per assecar la roba estesa i sentir un major confort.

Un altre dels visitants que va acompanyar el dia de Sant Esteve, va ser el pas de nombroses franges de núvols alts i mitjans que viatjaven de nord a sud, tot indicant-nos la circulació meridional que estan experimentant les masses d'aire que afectaran el nostre continent en les immediates hores.
Com podeu veure a les 3 fotos d'aquest post, el capvespre rogenc, caracteritzat per un tel de núvols alts dels gèneres Cirrus i Cirrostratus, venia a afirmar el canvi de temps que tenim a sobre, quan el pas d'un sistema frontal fred ens portarà algun ruixat entre aquesta nit i el diumenge a primera hora, a més, s'espera que la tramuntanada que entrarà al seu darrera ens porti una onada d'aire fred que pot durar fins el dia 1 de gener


Cel rogent vist ahir divendres al vespre des del port de Palamós.


D'altre banda, mirant les dades termomètriques d'ahir divendres 26 de desembre al Baix Empordà, s'observà com les temperatures màximes van baixar uns 3 graus de mitjana, en comparació amb les del dia anterior, destacant els 14,3ºC de Castell d'Aro, com a màxima més alta, i els 11,9ºC de Calonge-Mas Pallí, com a màxima més curta.
Les mínimes, per la seva banda, van ser dos graus més altes gràcies al vent, i en algun cas es van donar a darreres hores del dia. En aquest sentit, trobem els 0,5ºC de Monells com a mínima més freda, i els 7,9ºC de Calonge-Mas Pallí, com a mínima més alta. Dades de Meteocat i Meteoclimatic

Màximes registrades ahir divendres 26 de desembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 14,3ºC (3,6ºC)., La Bisbal d'Empordà 13,6ºC (2,8ºC)., Torroella de Montgrí 13,0ºC (3,6ºC)., La Tallada d'Empordà 12,7ºC (2,4ºC)., Monells 12,6ºC (0,5ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir divendres 26 de desembre del 2014 a Palamós., temperatura màxima 12,7ºC, mínima 6,7ºC. Estat del cel dominat pel sol, però amb 2/8 Ci i Ac al matí, amb bonics Ac lenticulars cap a l'horitzó nord i nord-oest., tarda amb 7/8 Ci i Cs, i també 3/8 Ac lenticularis i floccus. Estat de la mar amb mar arrissada, mar de fons del N., mar endins hi havia maregassa o forta maror (onatge sig. de 3,98 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 2,46 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1030hPa, mínima 1027hPa. Humitat relativa màxima 76%, mínima 45%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


El capvespre encès d'ahir divendres.