Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 18 de desembre del 2014

Riuada sobtada a Taroudant ( Marroc )




Alguns veïns de la bonica ciutat emmurallada de Taroudant ( Marroc ), el passat 19 d'agost van ser testimonis d'una espectacular riuada sobtada.
El vídeo que obre aquest post, capta el moment precís de l'arribada d'aquest succés impressionant que converteix un riu sec, en un riu d'aigües desbocades carregades de fang i de troncs.
Cal destacar la fortalesa del pont que apareix a les imatges, sens dubte, va ser tota una prova per aquesta infraestructura.

La ciutat de Taroudant es troba a 80 km a l'est d'Agadir i a uns 250 km al sud-oest de Marràqueix, al llarg del wadi (o Assif) Souss.
Enclavada a la vall del Souss, està envoltada per dues cadenes muntanyoses, l'Alt Atles al nord i a l'est, i l'Anti-Atlas, al sud; a l'oest, la plana on s'assenta s'obre a l'Atlàntic.
Aquesta fèrtil vall és travessada pel riu Souss que voreja la ciutat. La província de Taroudant té en el seu territori la muntanya més alta del nord d'Àfrica, la muntanya Toubkal, " Jebel Toubkal " en àrab, i en berber " Adrar N 'Dern ", de 4.167 metres.
El relleu muntanyós i el creixement d'una potent tempesta estiuenca que descarregà de manera intensa tota la seva fúria, van provocar la gran riuada.