Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 6 d’abril del 2023

Dijous 6 d'abril: bonic espectacle de núvols de vent

Curiosos núvols de vent observats avui dijous 6 d'abril pels volts del migdia.

Aquest Dijous Sant hem pogut gaudir d'un celatge molt atractiu, degut al pas de nombrosos núvols de vent o altocúmuls lenticulars de formes capricioses. 
El vent moderat del NO i de l'O que bufava entre els 1500-2500 m ha sigut el responsable de la formació d'aquestes curioses formacions nuvoloses. D'altra banda, cal destacar que segueix la sequera imperant en els darrers mesos. 
En aquest sentit, hem de tenir present que el mes de març va ser inusualment sec, ja que només van caure 1,2 mm, un dels valors més baixos de les darreres dècades. Malgrat tot, el passat dissabte 1 d'abril ens va creuar un marcat solc d'aire fred que va fer augmentar la inestabilitat de manera transitòria. A Palamós vàrem tenir la sort de recollir 9,4 mm a la Fosca, 8,6 mm al Passeig del Mar i 6,6 mm al barri Vell, amb algun gra de calamarsa. 
Per desgràcia, la tramuntana que va entrar el diumenge i la que ha fet durant els dies posteriors (74 km/h de ratxa màxima el passat dilluns), s'encarregà d'eixugar la poca humitat superficial que ens deixà la ploguda. 
Temperatura màxima d'avui dijous 15,4 ºC, mínima 7,0 ºC. Vent de garbí a la tarda, a uns 10-15 km/h de mitjana, ratxa màxima 29 km/h. Humitat del 66 al 85 %. Pressió màxima 1020 hPa, mínima 1018 hPa. 

Més fotos d'avui dijous 6 d'abril