Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 23 d’abril del 2023

La Diada de Sant Jordi porta alguna tempesta al nord del Baix Empordà

Cumulonimbus situat al nord del Baix Empordà avui diumenge 23 d'abril.

La Diada de Sant Jordi ens ha mostrat un temps plenament primaveral, amb sol o resol i paisatges florits amb camps de colza i roelles.
Una altra de les característiques d'aquesta època de l'any és l'aparició d'una marcada inestabilitat atmosfèrica en alguns dies concrets. Aquest fet s'ha pogut notar durant la tarda d'aquest 23 d'abril.
El pas d'un front fred lliscant el Pirineu i l'entrada de la isoterma de -18 ºC a 500 hPa, va fer que el gradient tèrmic vertical fos força accentuat. Aquesta circumstància, afegida a d'altres factors, ha fet crèixer núvols de tempesta al nord de la comarca. 
Malauradament, al Baix Empordà les nuvolades només han afectat alguns punts molt localitzats a prop del massís del Montgrí. Trobem 6,4 mm a Les Olives, 5,6 mm a Sobrestany i 2,5 mm a Torroella de Montgrí. A l'Escala (Alt Empordà) han tingut 10,0 mm.

A Palamós, malgrat el pas d'algunes capes de núvols prims, el domini del sol ha donat una temperatura màxima de 18,7 ºC. La mínima ha marcat 11,0 ºC. 
El vent de garbí ha sigut un altre dels protagonistes del dia, sobretot a la tarda. El vent ha enregistrat una velocitat mitjana de 15-20km/h entre les 13:30h i les 20:00h, ratxa màxima 45 km/h. De marejol a maror. Humitat relativa del 73 al 92 %. Pressió màxima 1015 hPa, mínima 1009 hPa. 

Mapa de llamps d'avui diumenge 23 d'abril.  

Imatge composada dels radars meteorològics d'avui diumenge 23 d'abril a les 17:42h

Recull fotogràfic d'avui diumenge 23 d'abril