Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 2 de gener del 2013

2 de gener amb tramuntana freda

Mapa de vent i temperatura en superfície previst per dijous a les nou del matí. Segueix la tramuntana.


El segon dia de l'any ha vingut acompanyat pel vent més famós de la nostre àrea. L'entrada d'un potent anticicló que arribarà fins als 1040hPa en el seu centre de cares a divendres, ens ha portat una tramuntanada que ha deixat una notable sensació de fred, un cel asserenat i molt bona visibilitat.

Es preveu que la tramuntana segueixi bufant a uns 25 nusos de mitjana al nostre sector costaner, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 40 nusos, amb alguna ratxa superior als 100km/h al nord de l'Alt Empordà. Al matí seguirà el vent del nord a 14/18 nusos. A la tarda hi haurà tramuntana a 10/14 nusos. A la nit quedarà vent fluixet del nord o calma

Amb aquesta ventada, al nostre sector costaner esperem entre marejol i maror arran de costa, amb forta maror mar endins fins al vespre/nit del dijous. Llavors quedarà mar de fons del nord, amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins.

Pel que fa a l'estat del cel, sembla que aquest dijous seguirem amb domini del sol, però a diferència d'avui, s'espera que arribin alguns núvols decoratius en diferents nivells al llarg de la jornada.


Ratxes màximes de vent el nord d'avui dimecres 2 de gener a l'Empordà (dades fins les 21:00h):

Portbou 119km/h., Castelló d'Empúries 88km/h., Bellcaire d'Empordà 84km/h., La Jonquera 77km/h., Sant Miquel de Fluvià 76km/h., Figueres 74km/h., Verges 72km/h., Roses 68km/h., Palafrugell 66km/h., Palamós-La Fosca 63km/h., Calonge 55km/h.


Altres dades meteorològiques d'avui dimecres 2 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 12,2ºC., mínima 8,7ºC. Estat del cel asserenat, amb alguns Cumulus mediocris i Cumulus congestus cap al sud-oest i a sobre el mar. Vent de component nord, a 20/30km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 68km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1026hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 75%, mínima 49%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat