Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 9 de gener del 2013

Un altre dia amb núvols baixos i boirines

Imatge de satèl·lit d'avui dimecres 9 de gener on s'aprecia la boira cobrint la Costa Brava, el prelitoral de Girona, el Rosselló i el pla de Lleida. Font: NASA


Una jornada més, les altes pressions, l'elevada humitat ambiental i el vent en calma, ens han deixat un dia amb el cel cobert per núvols baixos o boira alta, amb molt mala visibilitat ajudada per la presència de boirines i el fum de les cremes agrícoles que no pot ascendir degut a la inversió tèrmica., a més, aquestes boires s'han eixamplat més que ahir i han arribat a tapar tot el prelitoral de Girona, donant un dia fresc i humit.


Mapa d'humitat i vent en superfície d'avui dimecres a les 17:00h. Veiem com la humitat relativa rondava el 90/100%.


Altres dades meteorològiques d'avui dimecres 9 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 11,4ºC., mínima 6,2ºC. Vent de component variable, a 2/5km/h de mitjana o calma. Ratxa màxima de vent 13km/h. Estat de la mar amb mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins (onatge sig. de 0,35m a les 11:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1024hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 86%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


Per aquest dijous, a Palamós preveiem que es mantingui la mala visibilitat, amb boira alta, boirines i fum de les cremes agrícoles. A tot això caldrà afegir-hi l'arribada de les restes d'un sistema frontal que deixarà el cel enterenyinat per núvols alts i mitjans, situació que només podrem veure si hi ha l'obertura d'alguna clariana.

La temperatura no tindrà grans canvis, en tot cas la màxima podria ser una mica més alta.

El vent seguirà bufant molt fluix de direcció variable i amb estones de calma, al llarg de tot el dia. Cal destacar que al nord del cap de Creus pot bufar mestral a 30 nusos de mitjana al vespre/nit.

La mar en el nostre sector costaner es mantindrà plana o arrissada arran de costa, amb marejol mar endins, durant les properes hores. Al nord del cap de Creus hi haurà forta maror, així com al Golf de Lleó des de bon matí. Al matí preveiem mar arrissada o marejol arran de costa, amb mar de fons, i maror o forta maror mar endins. A la tarda hi haurà una situació similar. A la nit s'espera marejol arran de costa, maror mar endins i forta maror o maregassa al cap de Creus i al Golf de Lleó.


Mapa de superfície amb fronts previst per aquest dijous a les 12:00h. Veiem com ve un front.