Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 30 de gener del 2013

Dades d'ahir dimarts i previsió per avui dimecres

Núvols baixos abundants al matí captats per la càmera de TV3 de Platja d'Aro a les 10:27h.


Ahir dimarts, el dia va començar amb intervals de núvols baixos (Sc), els quals foren més destacats cap al sud de la comarca, tal com veiem a la matge superior pertanyent a Platja d'Aro. Acompanyant aquests núvols de poca alçada, també s'apreciaren alguns núvols alts i mitjans (Ac, As, Ci i Cs).

Malgrat aquests núvols baixos matinals, a partir del migdia el cel quedà plenament dominat pel sol i amb un tel de núvols alts (Ci i Cs).
L'ambient assolellat facilità que s'arribés fins als 17,2ºC a Bellcaire d'Empordà com a màxima més alta., per contra, la màxima més baixa arribà fins als 13,7ºC de Palamós.

Les mínimes es veieren influenciades clarament per una marcada inversió tèrmica. Aquesta inversió tèrmica es pot comprobar amb les dades de Calonge, ja que l'estació situada a 16msnm enregistrà 4ºC de mínima i la que hi ha a 120msnm (Mas Pallí) enregistrà 8,7ºC de mínima.

D'altre banda, la mínima més baixa van ser els 2,5ºC de Verges i la mínima més alta foren els 8,7ºC de Calonge-Mas Pallí.

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 29 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 13,7ºC, mínima 5,6ºC. Vent de garbí a les hores centrals, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 24km/h SO. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,8m a les 13:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1027hPa, mínima 1025hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 72%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


Mapa de pressió en superfície previst per avui dimecres a les 18.00h. Veiem com tenim l'anticicló a sobre la Península Ibèrica.


Per avui dimecres, a Palamós cal esperar un dia assolellat, però poden aparèixer alguns intervals de núvols alts al llarg de la jornada, a més, no es descarta algun núvol baix esporàdic o boirina matinal.

La temperatura màxima serà igual o lleugerament superior.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma, durant tota la jornada.

A mar tindrem mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins, durant tota la jornada.