Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 19 de gener del 2013

Previsió pel cap de setmana

Mapa de superfície amb fronts previst per la nit de dissabte a diumenge.


Avui dissabte a Palamós, l'arribada d'una profunda pertorbació mantindrà la pressió atmosfèrica en valors inusualment baixos que poden baixar fins als 980hPa. La presència de les baixes pressions ens portarà un dia ennuvolat i amb pluges disperses de caràcter feble o moderat.
Les precipitacions, en forma de roines o plugims, podran caure en qualsevol moment de la jornada, però seran d'intensitat feble fins la nit, llavors es podria incrementar una mica la seva intensitat i deixar-nos acumulacions d'entre 5/10 litres al final de l'episodi.

La temperatura màxima pot rondar els 14/16ºC a la nostre zona.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà amb component sud-oest, a 12/16 nusos de mitjana., mar endins pot bufar a 20 nusos. A la tarda bufarà vent de component sud a 10/12 nusos., mar endins pot bufar a 20 nusos. A la nit tindrem vent fluixet de component variable, però atenció, ja que hi pot haver una entrada sobtada de la tramuntana al llarg de la matinada de diumenge.

A mar tindrem mar de fons del sud i mar de vent del sud-oest, amb maror o forta maror arran de costa i forta maror mar endins, al llarg de tota la jornada. Cal tenir present que a la matinada de diumenge es pot donar mar creuada amb maror o forta maror, amb mar de fons del sud i mar de vent del nord.


Mapa de vent en superfície previst per diumenge a les sis del matí. Es preveu tramuntanada.


Aquest diumenge, a Palamós ens llevarem amb el cel cobert, fort vent i amb possibilitats de pluja feble. Al llarg del matí es poden anar obrint algunes clarianes, situació que es mantindria a la tarda.

Les temperatures poden ser una mica més baixes.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 24 nusos de mitjana i amb ratxes superiors, durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur la tramuntana pot bufar a uns 30 nusos de mitjana, amb alguna ratxa superior als 120km/h a prop del cap de Creus. Al matí tindrem una situació similar. A la tarda hi haurà vent fluixet de direcció variable, però al nord del cap de Begur pot bufar tramuntana a uns 25/30 nusos. A la nit hi haurà vent fluixet de direcció variable o calma, amb tramuntana mar endins a uns 10/15 nusos.

A mar tindrem maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins durant tota la jornada. Al golf de Lleó les ones poden rondar els 3,5m.