Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 24 de gener del 2013

El front deixa nuvolositat variable, fred i tramuntana

Obertura de clarianes al migdia d'avui dijous. Foto mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Tot i trobar-nos lluny de les àrees anticiclòniques més properes situades a l'oest de Portugal i al nord del continent, les pertorbacions i els sistemes frontals, com el que ens ha creuat avui, segueixen arribant molt desgastats a la nostre zona degut a la seva procedència.

Els seus efectes, una vegada més, avui dijous s'han notat en forma de nuvolositat molt abundant durant el matí, composta majoritàriament per Altostratus i sense precipitacions apreciables, amb només alguna roina i algunes virgues poc importants. Malgrat tot, l'ambient s'ha mostrat plenament hivernal, amb una sensació de fred marcada degut al vent de tramuntana que ha bufat amb fluctuacions molt marcades en la seva velocitat.


Cel cobert per Altostratus i Stratocumulus al matí.


Pel que fa les temperatures, al Baix Empordà les màximes s'han mogut entre els 9,9ºC de Calonge-Mas Pallí i els 11,4ºC de Verges. Les mínimes han sigut una mica més baixes, amb la mínima més baixa a Verges amb 0,4ºC i la mínima més alta a Calonge-Mas Pallí amb 4,6ºC.

La tramuntana freda també s'ha deixat sentir amb força en diferents moments del dia.

Ratxes màximes de vent del nord d'avui dijous a l'Empordà:

Portbou 106km/h., Castelló d'Empúries 76km/h., Figueres 64km/h., La Jonquera 64km/h., Roses 62km/h., Cabanes 60km/h., Verges 56km/h., Palamós-La Fosca 48km/h.

Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'avui dijous 24 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 10,7ºC, mínima 3,2ºC. Estat del cel ennuvolat al matí amb alguna roina i virgues, amb clarianes al migdia (As i Ci) i cel asserenat de tarda amb algun Stratocumulus decoratiu que ha agafat tons vermells cap a l'oest. Pluja inapreciable. Vent del NNO amb fluctuacions marcades en la intensitat., a les hores centrals i al vespre ha bufat a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 52km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa, amb mar de fons, i maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 1,19m a les 10:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1007hPa, mínima 1002hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 54%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


Les restes del sistema frontal d'avui allunyant-se mar endins.


Aquest divendres, a Palamós tindrem un dia assolellat, amb algun núvol alt decoratiu.

La temperatura màxima serà similar o una mica més alta i la mínima serà una mica més alta.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 20km/h de mitjana i amb ratxes superiors, durant la nit/matinada de dijous a divendres., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 35/40 nusos. Al matí hi haurà vent de tramuntana a 5/10 nusos., mar endins pot bufar a 20/25 nusos. A la tarda hi haurà vent fluixet de direcció variable. A la nit s'espera aire de tramuntana o vent en calma.

A mar tindrem marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, fins divendres a la tarda. Al vespre/nit quedarà marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins.