Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 31 de gener del 2013

Dimecres enterenyinat i previsió per avui dijous

Cel enterenyinat per Cirrus ahir al migdia. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Ahir dimecres va continuar la tranquil·litat meteorològica, a l'espera del canvi de temps que ens voldrà fer la guitza durant aquest cap de setmana, degut al vent i a la baixada dels termòmetres que s'espera.

Abans de la propera fredorada, ahir vam poder gaudir d'un cel molt fotogènic, degut als abundants núvols Cirrus en forma de teranyines que hi havien. Com exemple d'això podem veure un parell de fotografies que vaig realitzar a la zona del Pla d'en Nau.
Les pinzellades de núvols prims també deixaren una estampa preciosa si es mirava des de l'espai, tal com es pot comprobar a l'espectacular imatge captada pel satèl·lit Terra de la NASA.


Imatge de satèl·lit d'ahir dimecres amb les teranyines de núvols Cirrus que hi havien, juntament amb les esteles dels avions.


Aquests núvols alts no van impedir que la temperatura pugés una mica més. Les màximes al Baix Empordà es van moure entre els 18,6ºC de Les Olives i els 14,8ºC de Palamós-La Fosca.
Les mínimes van tornar a experimentar una marcada inversió tèrmica, amb més fred a les fondalades que als indrets elevats. La mínima més baixa van ser els 2,1ºC de La Bisbal d'Empordà i la mínima més alta foren els 9,0ºC de Calonge-Mas Pallí situat a 120msnm, en canvi, a l'estació de Calonge situada a 16msnm hi hagueren 2,6ºC de mínima.


Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 30 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,9ºC, mínima 4,3ºC. Vent de direcció variable, a 2/5km/h de mitjana o calma. Ratxa màxima de vent 13km/h. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,71m a les 14:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1027hPa, mínima 1023hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 57%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


Teranyines de núvols alts ahir al migdia.


Per aquest dijous, a Palamós esperem un dia amb grans clarianes i alguns intervals de núvols alts. Degut a la presència de vent feble amb component sud i est, no es descarta que entri algun núvol baix o boirina des del mar.

La temperatura màxima serà una mica més baixa que el dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component sud-est o restarà en calma, durant aquest matí. A la tarda tindrem una situació similar. A la nit s'espera vent fluixet de component sud-oest, tot i que amb el pas de les hores es pot anar reforçant.

A mar tindrem mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins durant tota la jornada.