Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 26 de gener del 2013

Previsió pel cap de setmana

Mapa de superfície amb fronts de la passada matinada, on es veu el front càlid que ens ha creuat.


Avui dissabte a Palamós, l'arribada d'un front càlid ens deixarà un matí amb núvols abundants en varis nivells i amb possibilitats que s'escapi alguna roina o algun plugim dispers. Amb el pas de les hores s'obriran grans clarianes fins quedar una tarda dominada pel sol.

La temperatura màxima no tindrà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà amb component nord, a 8/12 nusos de mitjana., mar endins pot bufar a 20 nusos. A la tarda bufarà tramuntana a 12/18 nusos de mitjana., mar endins pot bufar a 30 nusos, amb alguna ratxa superior als 100km/h al nord del cap de Creus. A la nit tindrem vent fluixet de component variable o calma.

A mar durant aquest matí s'espera que hi hagi marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins. A la tarda tindrem marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins. A la nit hi haurà marejol arran de costa, amb mar de fons de nord., mar endins s'espera de maror o forta maror.


Mapa de vent en superfície previst per avui dissabte a les 18:00h. S'observa forta tramuntana, sobretot mar endins.


Aquest diumenge, a Palamós ens espera un cel enterenyinat per núvols alts i mitjans degut a l'arribada d'un altre sistema frontal a darreres hores. Es preveu que al matí encara hi hagin estones de sol, però a mesura que avanci el dia s'anirà ennuvolant més, fins que arribi a caure algun plugim al vespre/nit.

Les temperatures poden ser una mica altes que el dia anterior, amb màximes més properes als quinze graus.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest, a 4/8 nusos de mitjana, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent de llebeig a 10/14 nusos. A mitja tarda entrarà vent de nord a 4/8 nusos. A la nit hi haurà vent de tramuntana a 8/12 nusos, amb 20 nusos de mitjana mar endins.

A mar tindrem marejol arran de costa i maror mar endins durant la matinada de diumenge. Al llarg del matí quedarà marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins.



Mapa de vent i temperatura en superfície previst per diumenge al migdia. Veiem com hi haurà garbí i la temperatura pot remuntar una mica.