Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 11 de gener del 2013

Previsió pel cap de setmana i dades d'avui divendres

Mapa sinòptic previst per diumenge a les sis del matí. Veiem com ens creua una pertorbació.


El cap de setmana podem dir que estarà dividit en dues meitats, amb un dissabte força assolellat i un diumenge més ennuvolat i amb possibilitats d'alguns ruixats.
Aquest dissabte preveiem que a Palamós el dia es presenti bàsicament assolellat, però amb abundants núvols alts que enterenyinaran el cel i algunes boirines., també apareixeran alguns núvols baixos impulsats pel vent de mar.

La temperatura mínima serà més baixa que avui divendres, amb valors d'entre 3/5ºC i la màxima també baixarà una mica, ja que pot ser un parell de graus inferior a la del dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component nord o restarà en calma, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem vent de garbí a 6/8 nusos. A la tarda hi haurà una situació similar. A la nit hi haurà vent fluixet de component oest.
A mar tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí i a la tarda esperem marejol arran costa i maror mar endins. A la nit hi haurà una situació semblant.

El diumenge tindrem l'arribada d'una pertorbació durant les primeres hores del dia, això farà que a Palamós ens llevem amb el cel cobert i amb possibilitats que caigui algun ruixat poc important o algun plugim. Aquestes precipitacions seran de caràcter dispers i poden afectar-nos fins la tarda.

La temperatura mínima pot ser més alta que el dia anterior degut a la presència de núvols. La temperatura màxima, per contra, podrà ser una mica més baixa que la del dissabte.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 8/12 nusos, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent del nord a 10 nusos., mar endins pot bufar a 20 nusos. A la tarda hi haurà vent de tramuntana amestralada a 4/8 nusos., al nord del cap de Begur pot bufar a 20/25 nusos. A la nit hi haurà vent del nord-nord-oest a 10/15 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 30 nusos, amb ratxes més fortes.
A mar tindrem marejol arran de costa, amb maror mar endins i al nord del Cap de Begur, durant la matinada i el matí de diumenge. A la tarda i a la nit esperem marejol arran de costa i forta maror mar endins i al nord del cap de Begur.


Raigs crepusculars vistos aquesta tarda.


Pel que fa a les dades meteorològiques d'avui divendres 11 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,8ºC., mínima 5,9ºC. Estat del cel dominat pel Sol però enterenyinat per núvols Cirrus, amb boirines i algun núvol Stratocumulus dispers. Vent predominant amb component NO, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 29km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,59m a les 10:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 48%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat