Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 27 de gener del 2013

Dades del cap de setmana i previsió

Cel cobert per núvols prims avui al migdia amb resol.


Tal com estava previst, avui diumenge hem tingut un cel enterenyinat i a estones cobert, per una capa extensa de núvols en diferents nivells formats majoritàriament per Altostratus, Altocumulus, Stratocumulus i Stratus, els quals, ens asenyalaven l'arribada d'un sistema frontal que per enèssima vegada es presentarà molt poc actiu a la nostre zona.
A la fotografia de l'encapçalament podem veure molt bé el resol i el núvols prims d'aquest migdia dominical amb marejol. Cal destacar que a quarts de vuit del matí s'ha escapat algun plugim que només ha deixat 0,2mm i al migdia ha roinejat.

Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'avui diumenge 27 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 11,9ºC, mínima 3,4ºC. Vent de direcció variable a 2/5km/h de mitjana o calma. Ratxa màxima de vent 18km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,7m a les 14:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 70%.



Núvols prims en varis nivells a sobre el Pedró avui al migdia.


Ahir dissabte 26 de gener, a Palamós vam tenir el pas d'un front càlid durant la matinada i el matí que només ens deixà quatre gotes inapreciables al migdia.

Altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 26 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 10,0ºC, mínima 3,3ºC. Estat del cel ennuvolat al matí amb algun plugim., tarda amb clarianes i bonics Cumulus. Pluja inapreciable. Vent del nord a 5/10km/h al matí i vent del sud-oest a la tarda a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 27km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,9m a les 13:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1006hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 70%.

Pel que fa al passat divendres 25 de gener, a Palamós el dia es presentà asserenat i amb molt bona visibilitat, siguent el dia més assolellat de tota la setmana.

Altres dades meteorològiques del passat divendres 25 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 12,7ºC, mínima 3,2ºC. Vent predominant del nord de matinada, a 10/15 km/h de mitjana i vent fluixet de direcció variable la resta del dia. Ratxa màxima de vent 29km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa, amb mar de fons, i maror mar endins (onatge sig. de 1,03m a les 10:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1012hPa, mínima 1007hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 40%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


Mapa de pressió en superfície previst per dilluns a la tarda. Veiem com l'anticicló se'ns llença al damunt.


La previsió ens diu que al llarg de les properes hores ens acabarà de passar un front molt desgastat que ens pot tornar a deixar algun plugim dispers. A més, es produirà la típica ciclogènesis al sector del golf de Gènova-Còrsega que juntament amb l'entrada de l'anticicló farà incidir vent del nord.

Així doncs, el dilluns el començarem amb nuvolositat variable en varis nivells o cel cobert, però amb el pas de les hores els núvols minvaran fins quedar un dia dominat per l'astre rei i amb algun núvol alt decoratiu, tot això acompanyat per vent de nord.

Les temperatures tendiran a l'alça.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 20/25 nusos de mitjana, amb ratxes superiors, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 34/40 nusos de mitjana, amb ratxes superiors que poden arribar als 120km/h. Al matí i a la tarda tindrem vent de tramuntana amestralada a 12/16 nusos de mitjana., mar endins pot bufar a 20/25 nusos. A la nit s'espera vent de component nord i oest fluixet o calma.

A mar tindrem marejol arran de costa, però amb maror a poca distància., mar endins hi haurà forta maror amb àrees de maregassa al golf de Lleó, tot això al llarg de dilluns. A partir de la nit anirà encalmant fins quedar marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons.