Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 12 de gener del 2013

Cirrus del canvi de temps

Cel enterenyinat per núvols Cirrus a sobre la badia de Palamós. Imatge d'aquest dissabte 12 de gener del 2013.


Avui dissabte 12 de gener, ha tornat a predominar la tranquil·litat meteorològica, encara que ja s'apreciaven alguns símptomes que ens indiquen un proper canvi de temps. Això succeirà amb la pertorbació que ens creuarà al llarg de les properes hores, la qual ens deixarà algun petit ruixat dispers i una bona devallada dels termòmetres a darreres hores del diumenge, però especialment durant el dilluns.

Aquests canvis es veuen reflexats amb l'arribada d'una teranyina de núvols alts del gènere Cirrus, formats per cristallets de gel, tal com podem observar a la imatge que obre aquest article.

Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'avui dissabte 12 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 11,7ºC., mínima 3,6ºC. Estat del cel dominat pel Sol però enterenyinat per núvols Cirrus i amb algunes boirines. Vent de direcció variable a 3/5km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 15km/h S. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,62m a les 14:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 72%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat