Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 10 de febrer del 2015

9 de febrer: cel ras i mínimes a l'alça

Cel completament blau ahir dilluns al migdia. Font: càmera web de Sant Daniel (Calonge).


Si la setmana passada va ser molt moguda, meteorològicament parlant, ahir dilluns 9 de febrer vàrem encetar un període molt més tranquil que pot durar almenys fins diumenge vinent.
Les altes pressions, producte de las presència de l'anticicló Gabriela (batejat així per la Universitat de Berlin), aquest dilluns ja es van fer notar de forma clara a través dels nostres baròmetres, els quals, arribaren a registrar fins a 1027hPa a Palamós. Acompanyant les altes pressions, el cel va obsequiar-nos amb un color blau intens, gràcies a la neteja d'aerosols que practicà el vent del nord que va bufar de matinada i a primeres hores del dia.
Concretament, durant la matinada la tramuntana va bufar a 25 km/h de mitjana, i assolí la ratxa màxima del dia amb 52 km/h., amb el pas de les hores, el vent el nord va baixar d'intensitat fins a deixar-nos un matí on només va bufar a uns 15 km/h de mitjana. Entre les 13:00h i les 19:00h va aparèixer vent del ESE, a 5 km/h de mitjana.
A partir de les set de la tarda el vent va girar a component NO, a 2/5 km/h de mitjana i acompanyat per estones de calma.

Pel que fa a les temperatures màximes, aquestes es van tornar a enfilar fins als 15ºC en alguns punts de Girona, com per exemple els 15,4ºC de Cabanes, els 15,2ºC de Girona ciutat o els 14,8ºC que van tenir a Espolla
Al Baix Empordà, les màximes van pujar o baixar entre un i dos graus segons l'indret. La màxima més alta foren els 14,6ºC de Les Olives, i la màxima més curta van ser els 11,2ºC de Palamós.
Per la banda de les mínimes, trobem que aquestes van tenir una forta pujada degut al vent, sobretot allí on tocava més, amb registres entre 2 i 5 graus més alts que els del dia anterior. Els valors van oscil·lar entre els -3,3ºC de Monells, com a mínima més freda, i els 7,0ºC de Sant Feliu de Guíxols, com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir dilluns 9 de febrer al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 14,2ºC (-0,7ºC)., Castell d'Aro 13,8ºC (2,5ºC)., Monells 13,8ºC (-3,3ºC)., La Tallada d'Empordà 13,5ºC (0,8ºC)., Torroella de Montgrí 12,5ºC (2,2ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 9 de febrer del 2015 a Palamós., temperatura màxima 11,2ºC, mínima 4,9ºC. Estat del cel serè tot el dia. Estat de la mar amb marejol o mar arrissada., mar endins hi havia maregassa o maror (onatge sig. de 2,93 metres a les 07:00h davant del cap de Begur i de 0,94 metres a les 20:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1027hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 76%, mínima 31%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)