Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 7 de febrer del 2015

Troben un organisme que no ha evolucionat des de fa 2.000 milions d'anys

Sofre d'origen volcànic.: Font: wikimedia


Un equip de científics ha descobert un microorganisme que sembla no haver evolucionat des de fa 2.000 milions d'anys, segons l'article que han publicat a la revista " Proceedings of the National Academy of Sciences " i que recull el web de la Universitat de Califòrnia a Los Ángeles (UCLA).

Els experts van analitzar els bacteris de sofre que es troben a les roques de la costa d'Austràlia Occidental, els quals tenen uns 1.800 milions d'anys. Gràcies a l'ús de tecnologia d'última generació, van veure que aquests microorganismes eren iguals que d'altres trobats a la mateixa regió i amb una edat de 2.300 milions d'anys. A més, van comprovar que ambdós eren indistingibles dels bacteris de sofre moderns trobats a Xile.

" Sembla increïble que la vida no hagi evolucionat des de fa més de dos mil milions d'anys, gairebé la meitat de la història de la Terra " va declarar el líder de l'estudi William Schopf, en un article publicat a la UCLA.

Segons el científic, aquest descobriment no és incompatible amb la teoria de l'evolució de Darwin, ja que " la clau de la biologia no és evolucionar, a no ser que succeeixin canvis en l'entorn físic o biològic " , els quals no s'han donat de manera notable en el medi on habiten aquests bacteris.