Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 10 d’octubre del 2010

Dades i fotos del temporal


Imatge de la borrasca que s'ha format al Mediterrani.


Tal i com es preveia, des de la passada matinada, hem estat sota els efectes d'una borrasca mediterrània, la qual ha comportat que tinguem algunes pluges i un notable onatge. Els moments de més intensitat de precipitació han estat durant la matinada, ja que ens ha creuat una tempesta amb moderada intensitat i acompanyada per aparell elèctric.


Imatge de radar on es veu la tempesta que ens ha creuat aquesta matinada.


Mapa de llamps d'avui.

Al llarg de diumenge també ha caigut un ruixat, descassa repercussió. A Palamós segons el meu pluviòmetre han caigut 38,5mm i segons meteoclimatic 43mm L'estat de la mar s'ha vist alterat amb notable mar de fons d'entre 1/2m arran de costa i ones de 3m mar endins, segons la boia de Puertos del Estado. Pel que fa a la temperatura, aquesta s'ha mogut entre els 20,0 cº de màxima i els 17,2 cº de mínima. La humitat ha estat molt elevada d'entre el 90 % i el 97 % . El vent ha bufat amb component est-nord-est, amb una ratxa màxima de 42 km/h. La pressió atmosfèrica ha devallat fins als 996 hpa.

Altres dades de precipitació d'avui al Baix Empordà:

Serra de Daró 60,7mm
La Tallada 54,5mm
Verges 51,6mm
Calonge-Mas Pallí 50mm
Palafrugell 49,4mm
Calonge 43,8mm
Llafranc 35,2mm
La Bisbal 34,1mm
Torroella 29'6mm
Castell d'Aro 27,1mm

Al Pirineu gironí hi trobem quantitats de precipitació molt importants que han fet crèixer els rius, com a més destacades trobem els 145mm de Núria o els 114,7mm de St. Pau de Seguries. A destacar també la nevada que ha caigut als cims del Pirineu, com la que es veu en aquesta foto del cim del Bastiments, on a partir dels 2400m estava nevat.


Fotografia realitzada per Ramon López.

Dades extretes de meteoclimatic.com i meteocat.com.


Tot seguit veureu un recull d'imatges de l'estat de la mar.