Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 17 d’octubre del 2010

Tramuntanada


Mapa isobàric d'aquest vespre. Observeu com les isòbares estan molt juntes.

Tal i com es preveia, entre l'anticicló del nord-oest d'Europa i la borrasca del Golf de Gènova, s'ha creat un passadís de vents de tramuntana, com s'observa en el mapa isobàric de l'encapçalament, on podreu veure com les isòbares estan molt juntes. A Palamós durant les darreres hores, aquest vent de tramuntana s'ha anat intensificant, enregistrant-se una ratxa màxima de 61km/h, amb vent sostingut d'uns 20/25 nusos.
Com sol passar en aquest tipus de situacions, l'estat de la mar s'ha vist molt alterat mar endins, amb ones d'uns 2m segons la boia de Palamós., com més al nord l'alteració marítima és més gran, amb ones d'uns 2,5/3m al Cap de Begur. L'estat del cel degut a aquest vent sec, s'ha mantingut serè.
Les temperatures amb l'entrada d'aire fred que acompanya aquest vent del nord, tant sols han pujat fins als 17,1cº i la mínima s'ha situat en els 11,6cº, amb molta sensació de fred degut al vent i a la baixa temperatura. La humitat relativa també ha estat força baixa amb un mínim del 33% i un maxim del 69%. La pressió atmosfèrica s'ha mogut entre un màxim de 1013hpa i un mínim de 1011hpa. Dades extretes de meteoclimatic.com i Puertos del estado.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns es preveu assolellat a tota la demarcació. La temperatura màxima pot pujar fins als 17/19cº a la costa i fins als 14/16cº a l'interior, inferior al Pirineu. La mínima pot baixar fins als 10/12 cº a la costa i fins als 4/6 cº a l'interior, amb glaçades al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner durant les properes hores, bufarà amb component nord a uns 25/30 nusos amb ratxes superiors, fins la matinada de dilluns, més fort al nord del Cap de Begur. Al matí de dilluns tindrem tramuntana a uns 20/25 nusos, superior al nord del Cap de Begur, amb ratxes d'uns 30/35 nusos. A la tarda la tramuntana es pot mantenir i fins i tot incrementar, arribant a uns 25 nusos amb ratxes superiors, amb vent d'uns 30 nusos mar endins i al nord del cap de Begur, amb ratxes superiors. Aquesta situació es pot mantenir fins a la nit.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa, forta maror mar endins i maregassa, amb àrees de mar brava a tot el Golf de Lleó (ones de 4,2m) fins la matinada de dilluns. Al llarg de tota la jornada es preveu un panorama semblant. Abstenir-se de realitzar tota activitat nàutica .


Onatge previst pel matí de dilluns.