Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 20 de maig del 2014

19 de maig: temps d'espera

El matí assolellat i florit d'ahir dilluns. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3 (minut 52:17), a l'inici de l'Espai del Temps de TV3 i al portal de notícies 324.cat.


Ahir dilluns 19 de maig, el dia començà amb una gran tranquil·litat atmosfèrica i marítima, tot això després de les quatre gotes inapreciables que caigueren de matinada.
Aquest temps plàcid del matí es va veure alterat progressivament amb el pas de les hores, a causa d'un augment de la nuvolositat que acabà per deixar-nos un vespre cobert per núvols baixos.
Si al cel s'observaren canvis destacables en forma de núvols abundants en diferents nivells, a mar també s'aprecià una gran diferència entre la placidesa que hi havia a primeres hores del dia i el tràngol d'entre migjorn i xaloc que s'entaulà a partir del migdia.

Com ja he comentat en articles precedents, aquests canvis en el temps ens indiquen l'arribada d'una pertorbació que pot deixar-nos alguns ruixats entre avui al vespre i demà dimecres, amb acumulacions que a priori podrien rondar els 10 mm a la nostre zona al final de l'episodi..


Camps segats a Castell amb algun altocúmul anecdòtic. Imatge mostrada al programa Vespre a La 2 (minut 30:37).


En un altre ordre de coses, les temperatures màximes que hi van haver al Baix Empordà van ser entre 2 i 3 graus més altes de mitjana que les del dia anterior, amb els 24,6ºC de Monells com a màxima més alta.
Així mateix, les mínimes van pujar 3ºC degut als núvols, però a Palamós va ser molt similar.
Els 9,6ºC de Monells fou la mínima més curta.

Màximes registrades ahir dilluns 19 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 24,6ºC (9,6ºC)., la Tallada d'Empordà 23,5ºC (10,6ºC)., la Bisbal d'Empordà 22,8ºC (10,1ºC)., Torroella de Montgrí 22,2ºC (10,6ºC)., Castell d'Aro 18,9ºC (11,0ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 19 de maig del 2014 a Palamós., temperatura màxima 19,2ºC, mínima 12,7ºC. Estat del cel 1/8 Ac a primeres hores., 1/8 Sc i Ci al matí., tarda 3/8 Ci i Sc., vespre i nit 7/8 Sc i Cu. Plugim inapreciable de matinada. Vent del SSE, a 10/15 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 31 km/h S. Estat de la mar amb mar plana o arrissada de bon matí i marejol o maror la resta del dia., mar endins hi havia maror (onatge sig de 1,17 metres a les 14:00 h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1010hPa, mínima 1008hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 74%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


2 imatges més d'ahir dilluns


Camp segat i aparició de núvols baixos a Romanyà de la Selva ahir a mitja tarda.


Cel ennuvolat ahir al vespre. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.